HR
EN
24.06. - 02.09.

SRIJEDOM PO SVIJETU

"Srijedom po svijetu", popularni filmski program Tvrđave kulture ovoga ljeta puni malu obljetnicu i petu godinu održavanja ljetnog kina pod zvijezdama na Tvrđavi Barone. I ove godine program je nastao u suradnji s festivalima koji su u Hrvatskoj među najznačajnijim promotorima nezavisnog i umjetničkog filma, te je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Selektori Zagreb, Motovun, Subversive, Liburnia i KinoKino Film Festivala, Festivala mediteranskog filma Split te zagrebačkog Dokukina tako će samo za ovu priliku i za šibensku publiku odabrati recentne nezavisne filmske naslove koji su obilježili ili će tek obilježiti aktualne programe kako domaćih, tako i prestižnih stranih filmskih festivala poput onih u Cannesu, Veneciji ili Sundancea. Dio projekcija, koje će se održavati ljetnim srijedama sve do početka rujna, bit će popraćena gostovanjem selektora, redatelja i kritičara koji će kroz razgovor izabrane naslove predstaviti šibenskoj publici.

 

Ulaz na filmske večeri slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom ulaznicom za dnevni posjet Tvrđavi Barone.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, kapacitet ljetnog kina na tvrđavi Barone je ograničen.

ULAZ NA PROJEKCIJE: 20:30 - 21:15 sati, ili do popunjenosti kapaciteta gledališta.

POČETAK PROGRAMA: 21:30 sati

 

Koordinatorica filmskog programa Tvrđave kulture Šibenik "Srijedom po svijetu" Jelena Svirčić ujedno je i autorica programskih tekstova.

 

RASPORED PRIKAZIVANJA:

24.6.  Mamac

          Marc Jenkin, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2019, 88'

 1.7.   Mlijeko

          Grímur Hákonarson, Island, 2019, 92'

 8.7.   Mračne priče

          Damiano D'Innocenzo, Fabio D'Innocenzo, Italija/Švicarska, 2020, 106'

15.7.   Yalda, noć oprosta

           Massoud Bakhshi, Francuska/Njemačka/Švicarska/Luxemburg/Libanon/Iran, 2019, 89'

29.7.   Ema

           Pablo Larraíne, Čile, 2019, 107'

19.8.   Na vodi

           Goran Dević, Hrvatska, 2018, 79'