HR
EN
29. srpnja / 21:30h

Zbog trenutne epidemiološke situacije, kapacitet ljetnog kina na tvrđavi Barone je ograničen.

ULAZ NA PROJEKCIJE: 20:30 - 21:15 sati, ili do popunjenosti kapaciteta gledališta.

POČETAK PROGRAMA: 21:30 sati

SRIJEDOM PO SVIJETU: Ema

Pablo Larraín, Čile, 2019, 107'

Na samom kraju srpnja na filmskom programu Srijedom po svijetu gostovao je još jedan film iz programa Zagreb Film Festivala - Ema, čuvenog čileanskog redatelja Pabla Larraína, koji je publici u razgovoru s filmskom kritičarkom Jelenom Pašić predstavila koordinatorica programa ZFF-a, Selma Mehadžić.

Čileanski redatelj u središte turbulentne priče stavlja neukrotivu i intrigantnu plesačicu Emu (sjajna Mariana Di Girolamo), čiji se brak s koreografom Gastónom (Gael García Bernal) raspada nakon što odluče vratiti svog posvojenog sina. Radnja je smještena u lučki grad Valparaíso, gdje se bračni par plesača reggaetona međusobno optužuje što su odustali od skrbništva nad posvojenim sinom koji je zbog sklonosti piromaniji i nasilju vraćen u sirotište. Naslovna junakinja Ema, rastrgana krivnjom, utjehu traži na ulicama grada gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj.

Pablo Larraín, najpoznatiji je čileanski redatelj svoje generacije i jedan od najznačajnijih južnoameričkih filmaša današnjice, a Ema je njegov dosad najeksperimentalniji film hvaljen zbog portreta junakinje koja je istovremeno divlja, hrabra i neprilagođena, ali ne podilazi postojećim stereotipima. Plesnu melodramu prati i fenomenalni soundtrack Nicolasa Jaara.

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti