HR
EN
26. kolovoza / 20:30h

SRIJEDOM PO SVIJETU: Ja sam William

Jonas Elmer, Danska, 2017, 86'

Dinamična i simpatična komedija o dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih na filmsko platno Tvrđave Barone stigla je s programa zagrebačkog KinoKino Festivala.

Tada, na 4. izdanju Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino (2019), Ja sam William proglašen je najboljim filmom u izboru dječjeg žirija sastavljenog od petero osnovnoškolaca i to zbog svoje originalnosti i nepredvidljivosti te zbog svoje hibridnosti i uzimanju najboljeg od oba žanra – komedije i akcijskog trilera.

U projekciji na tvrđavi uživali su mladi članovi Kluba prijatelja i posjetitelji s važećom ulaznicom za dnevni posjet Tvrđavi Barone. Svi mlađi od 16 godina u pratnji člana Kluba prijatelja na filmsku projekciju mogli su ući besplatno.

William nije imao mnogo sreće u životu. Nakon što je ostao bez roditelja, mora živjeti s ekscentričnim ujakom Nilsom koji je prevarant, i još gore kockar. Williama počnu ucjenjivati školski nasilnici, a ujak se zaduži gangsterima koji hitno žele natrag svoj novac. Maleni William morat će spasiti situaciju i priskočiti ujaku u pomoć. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla!

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti