HR
EN

Za posjetitelje

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak

9:00 - 20:00

subota i nedjelja

9:00 - 20:00

 

CIJENE ULAZNICA 

 

  TVRĐAVA BARONE I TVRĐAVA SV. IVANA 1 ULAZNICA = 3 TVRĐAVE
Odrasli

10 €

(75,35 kn)

11,50 €

(86,65 kn)

Djeca (od 7 – 18 godina), studenti

6,50 €

(48,97 kn)

7,50 €

(56,51 kn)

Obiteljska ulaznica*

23 €

(173,29 kn)

25 €

(188,36 kn)

Tečaj konverzije eura: 1 Euro / 7,53450 kuna

 

Od studenog do travnja ulaz na Tvrđavu Barone i Tvrđavu sv. Ivana je slobodan. 

 

NAPOMENE:

  • Sačuvajte svoju dnevnu ulaznicu jer ona vam omogućuje 10% popusta na našim partnerskim lokacijama!
  • Korištenje AR uređaja i audio vodiča je besplatno.
  • Slobodan ulaz: djeca do 7 godina, članovi strukovnih društava (ICOM).
  • Objedinjena ulaznica za tri tvrđave te ulaznica za posjet tvrđavama Barone i Sv. Ivana može se jednokratno iskoristiti u roku od 7 dana od kupnje.
  • Obiteljska ulaznica odnosi se isključivo na roditelje/skrbnike i njihovu djecu do 18 godina starosti.
  • Osiguranje posjetitelja je uključeno.

 

ORGANIZIRANI GRUPNI POSJETI

Organizirane grupe plaćaju unaprijed dogovorenu cijenu i potrebno ih je najaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr.

Agencije i poslovni subjekti koji nude agencijske usluge mogu ostvariti veće popuste na cijenu ulaznica temeljem potpisanog Ugovora o suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik. Zainteresirani upit mogu uputiti na svjetlana@tvrdjava-kulture.hr.

 

STRUČNO VODSTVO

Dostupna su stručna vodstva tvrđavama na hrvatskom i engleskom jeziku za organizirane skupine, prema najavi i rezervaciji termina. 

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Mihovila ili Tvrđava Barone

20 €

(150,69 kn)

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone

35 €

(263,71 kn)

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Ivana uključeno u cijenu ulaznice

Tečaj konverzije eura: 1 Euro / 7,53450 kuna

 

EDUKATIVNI SADRŽAJI

Za organizirane školske skupine, prema najavi i rezervaciji termina, postoji mogućnost organiziranja edukativnih radionica Moja tvrđava znanjaRadionice su besplatne uz kupljene grupne ulaznice. Upit za dodatne informacije te rezervaciju termina uputite na citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili na + 385 (0)91 619 65 34.

 

O LOKACIJI

PRISTUP

Tvrđava Barone ima jedan ulaz, koji se nalazi na sjeverozapadnoj strani tvrđave.

 

PRISTUP ZA OSOBE S POTEŠKOĆAMA U KRETANJU

Pristup za osobe s poteškoćama u kretanju moguć je na gotovo sve razine tvrđave. Od najnižeg platoa omogućen prilaz na gornju razinu putem rampe na istočnoj strani tvrđave. Osobama s invaliditetom je dostupno i vodstvo po gornjoj razini tvrđave gdje se nalaze AR točke.

NA TVRĐAVI

SANITARNI ČVOR

Tvrđava u objektu gastro-kulturnog centra ima dva prostrana i suvremeno opremljena sanitarna čvora za potrebe posjetitelja, prilagođena kapacitetu tvrđave. Tvrđava je opremljena i sanitarnim čvorom koji je prilagođen osobama s invaliditetom. 

U ženskom toaletu i toaletu za osobe s invaliditetom nalaze se prematalice za bebe, opremljene dječjim higijenskim proizvodima.

 

NAPOMENE:

Psima je dopušten ulaz u tvrđave, izuzev bistroa Barone, u pratnji vlasnika i tijekom boravka cijelo vrijeme moraju biti na povodcu.

Zabranjeno je korištenje dronova ili drugih bespilotnih letjelica u prostoru šibenskih tvrđava. 

PARKING

Tvrđava Barone ima vlastiti besplatni parking za manji broj vozila koji se nalazi uz zidine Tvrđave. Posjetitelji mogu koristiti i raspoložive parking prostore u okolici Tvrđave. Najbliži se nalaze sa sjeveroistočne strane tvrđave, na padini prema gradskom predjelu Šubićevac.

Za potrebe grupnih posjeta Tvrđavi Barone mogu se koristiti raspoloživa parking mjesta kod gradskog stadiona Šubićevac, te autobusne stanice u gradskoj četvrti Šubićevac.

Najbliži službeni gradski parking prostori nalaze se u Težačkoj ulici i na Putu Gimnazije. Više informacija i mogućnosti parkiranja u Šibeniku pronađite na stranicama tvrtke Gradski parking d.o.o. Šibenik zadužene za upravljanje službenim gradskim parkiralištima.

Postavke pristupačnosti