HR
EN
22. srpnja / 21:30h

SRIJEDOM PO SVIJETU: Da je meni ono što mi nije

Višnja Skorin, Hrvatska, 2019, 55'

Dokumentarni film redateljice Višnje Skorin nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu i hrvatske na Liburnia Film Festivalu u Šibeniku je prikazan netom nakon osvojene dvije nagrade na Festivalu mediteranskog filma Split (FMFS) i to za najbolji hrvatski srednjometražni film i s nagradom publike u istoj kategoriji.

"Da je meni ono što mi nije" na Tvrđavi Barone predstavile su redateljica Višnja Skorin i glavna protagonistica Sandra Jurak.

Ovaj intimni dokumentarac koji propituje da li je želja za uspjehom rezervirana samo za mlade i prosperitetne i da li je naivno u pedesetima, s borama i kilama viška, vjerovati i dalje u uspjeh, britki je i duhoviti prikaz jedne hrabre potrage za uspjehom čak i kad se isti ne čini nimalo izglednim. Film prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda sve do njezinog ulaska u reality show znakovita naziva, "Nikad nije kasno".

Nakon što je niz godina radila istovremeno u jednoj sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica uz posao osobne asistentice jedne estradne zvijezde, spletom životnih okolnosti i s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova te se bez nekog izbora „vraća kući“, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Čisti stanove, njeguje staricu Šaćiru, brine se o zgradi i radi razne poslove kako bi zaradila za život. Ipak, pjevanje i zarađivanje od istog joj ostaje neprežaljena, nikad do kraja ispunjena želja. Iako joj slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si tako još jednu, možda posljednju pjevačku šansu. 

Dramatičan životni put glavne protagonistice, Da je meni ono što mi nije prati s puno humora i emocija, sve do Sandrinog ulaska u reality show znakovita naziva, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado Kalember, Tonči Huljić i Lana Klingor, uz voditeljsku palicu Sanje Doležal. 

Plakat Da je meni ovo što mi nije

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti