HR
EN

Na božićnom druženju u Arsenu predstavljeni rezultati projekta EMOUNDERGOUNDS!

13.12.2022.

Tvrđava kulture je jučer u Kući umjetnosti Arsen predstavila rezultate projekta EMOUNDERGROUNDS. Na predbožićnom druženju se tako okupilo oko 200 gostiju koji su na neki način bili dio projekta, a imali su priliku isprobati i VR igre koje su prošlog vikenda predstavljene u centru grada.

Novo interaktivno i imerzivno iskustvo koje očekuje buduće posjetitelje šibenskih tvrđava kroz vikend je VR kupoli zaigralo oko 500 velikih i malih Šibenčana. Četiri različita scenarija za četiri različite igre te nabavka opreme financirana je upravo sredstvima EMOUNDERGROUNDS-a čime će se obogatiti postojeća kulturna ponuda grada.

PREGLED REZULTATA PROJEKTA

Sredstva osigurana projektom korištena su za istraživanje povijesnog podrijetla i razvoja Tvrđave sv. Mihovila. Detaljnim fotogrametrijskim snimanjem zidina dobiven je visokoprecizni 3D model koji je obuhvatio sva lica starih zidina. U sklopu programa izgradnje kapaciteta osmišljeni su programi obuke za buduće poduzetnike i kreativne umove, a zaključci su uključeni u Priručnik sa smjernicama i preporukama za razvoj i unapređenje javnih politika.

Događaji održani u Šibeniku prenosili su se uživo putem različitih digitalnih platformi u svrhu jačanja transnacionalnog partnerstva. Šibenik Heritage Showcase predstavio je baštinu šibenskog kraja široj publici i ljubiteljima povijesti; glazbeni događaj u lipnju 2021. donio je dobre vibracije nakon dugog razdoblja tišine zbog ograničenja zbog koronavirusa; dječji dan u Kući umjetnosti Arsen pokazao je djeci i mladima kako se književnost pretvara u druge medije.

Sva tri događaja privukla su preko 800 posjetitelja na licu mjesta, a oni koji nisu mogli sudjelovati uživo mogli su pratiti događaje putem prijenosa uživo na društvenim mrežama projekta i društvenim mrežama Tvrđave kulture.

Kreirana je i mobilna aplikacija Tvrđave kulture s ciljem pružanja pravovremenih i točnih informacija prije, tijekom i nakon obilaska šibenskih tvrđava, a članovima Kluba prijatelja olakšat će korištenje popusta i svih ostalih pogodnosti koje ostvaruju.

O PROJEKTU

Provedba EMOUNDERGROUNDS-a sufinancirana je iz programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, u iznosu od 85% vrijednosti. Ukupna vrijednost projekta je 2.599.994,86 eura; proračun Tvrđave kulture iznosi nešto više od 2 milijuna kuna (321.907,53 eura), a najznačajnija investicija u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu pripovijedanja na šibenskim tvrđavama.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti