HR
EN

Posljednji u nizu EMOUNDERGROUNDS događanja ovog puta u Arsenu!

04.10.2022.

Treći i posljednji događaj organiziran u sklopu projekta EMOUNDRGROUNDS Tvrđava kulture Šibenik namijenila je najmlađim Šibenčanima koji u subotu 8. listopada u Kući umjetnosti Arsen mogu uživati na cjelodnevnom programu Bubamarac uči i buči. Program za cilj ima djeci i mladima približiti načine na koje se književna djela interpretiraju kroz različite medije, a ulaz je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznica.

O PROGRAMU

Program započinje od 11 sati predstavom Zika Zika Muzikaaa! koju samostalno izvodi glazbena pedagoginja Lucija Stanojević. Ona će nakon predstave mališane u publici uputiti u svijet izrade instrumenata na radionici pod nazivom Radiona gospodina Šumofona u sklopu koje iz recikliranih materijala nastaju novi glazbeni instrumenti. Ovaj dio programa primjeren je za uzrast od 4 do 9 godina, a dobrodošli su svi zainteresirani.

U popodnevnim satima program se nastavlja projekcijom filma Uzbuna na Zelenom Vrhu, nastalom prema istoimenom romanu Ivana Kušana. Film će od 18:30 sati publici predstaviti filmski kritičar i edukator Nino Kovačić koji će i nakon projekcije s publikom razgovarati o filmu.

KAKO DO ULAZNICA?

Ulaznice za program mogu se preuzeti u City Pointu ili na blagajni Kuće umjetnosti u redovnom radnom vremenu. Svi oni koji svoje ulaznice ne osiguraju na vrijeme događaj mogu pratiti u prijenosu uživo putem društvenih mreža projekta (FB Emoundergrounds) i Kuće umjetnosti Arsen.

VAŽNOST DOGAĐANJA

Nakon uspješno održanog Šibenik Heritage Showcasea u rujnu prošle godine kada je na Tvrđavi Barone široj publici i zaljubljenicima u povijest prezentirana baština šibenskog kraja, red je došao i na najmlađu publiku. Djeci i mladima se kroz Bubamarac uči i buči želi približiti pojam književnosti i činjenicu da ona nije rezervirana samo za pojam tiskanih knjiga. Oživljavanjem književnih likova kroz predstavu i filmski projekciju nastoji se potaknuti mlade na čitanje i kreiranje novih načina interpretacije književnih djela.

O PROJEKTU

Projekt EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) Tvrđava kulture provodi s 9 partnera iz 7 europskih zemalja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.599.994,86 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda. Budžet Tvrđave kulture iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti