HR
EN

Šibenska premijera nagrađivanog domaćeg dokumentarca "Da je meni ono što mi nije" na programu Srijedom po svijetu

20.07.2020.

Intrigantni dokumentarni film Da je meni ono što mi nije redateljice Višnje Skorin nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu i hrvatske na Liburnia Film Festivalu stiže na filmski program Tvrđave BaroneSrijedom po svijetu 22. srpnja, netom nakon osvojene dvije nagrade na Festivalu mediteranskog filma Split i to za najbolji hrvatski srednjometražni film i s nagradom publike u istoj kategoriji.

Intimni dokumentarac koji propituje da li je želja za uspjehom rezervirana samo za mlade i prosperitetne i da li je naivno u pedesetima, s borama i kilama viška, vjerovati i dalje u uspjeh, čak i kad si navodno stara i sigurno nezaposlena, sa sudskim troškovima za vratom i prostom spoznajom da se računi moraju platiti?

Dio je to priče glavne junakinje koji prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda, čije je lice ostalo prepoznatljivo i nakon njezinog dugog perioda odsustva s pozornica. Nakon što je niz godina radila istovremeno u jednoj sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica uz posao osobne asistentice jedne estradne zvijezde, spletom životnih okolnosti i s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova te se bez nekog izbora „vraća kući“, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Čisti stanove, njeguje staricu Šaćiru, brine se o zgradi i radi razne poslove kako bi zaradila za život. Ipak, pjevanje i zarađivanje od istog joj ostaje neprežaljena, nikad do kraja ispunjena želja. Iako joj slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si tako još jednu, možda posljednju pjevačku šansu. 

Dramatičan životni put glavne protagonistice film prati s puno humora i emocija, sve do Sandrinog ulaska u reality show znakovita naziva, Nikad nije kasno, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado Kalember, Tonči Huljić i Lana Klingor, uz voditeljsku palicu Sanje Doležal. 

Šibenska premijera filma Da je meni ono što mi nije - britkog, srčanog i duhovitog prikaza jedne hrabre potrage za uspjehom čak i kad se isti ne čini nimalo izglednim održat će se uz gostovanje redateljice Višnje Skorin i glavne protagonistice Sandre Jurak.

Ulaz na filmske večeri srijedom slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom ulaznicom za dnevni posjet Tvrđavi Barone. Kapacitet ljetnog kina na tvrđavi Barone je ograničen zbog epidemiološke situacije, a posjetitelji na projekciju mogu ući od 20:30 do 21:15 sati, ili do popunjenosti kapaciteta gledališta. Početak programa zakazan je za 21:30 sati.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti