HR
EN

Punk legende oduševile Šibenik!

22.08.2019.

Veliko finale ljetne turneje benda koji je obilježio početak ere novog vala odigralo se sinoć na Tvrđavi sv. Mihovila. „Šibenik je jedino mjesto u kojem smo svirali i gdje bi se voljeli vratiti na odmor“ – otkrili su članovi The Stranglersa prije izlaska na pozornicu. Neumorni punkeri pokazali su da još uvijek imaju štošta za reći i sjajnih dionica za odsvirati.

Večer s otvorili s Toiler On The Sea, na zadovoljstvo generacije koja je bila uz njih od samih početaka. Nastavili su publiku voditi kroz četrdeset godina dugu karijeru, a ona je s jednakim oduševljenjem pozdravila pjesme s ranijih izdanja – Peaches, Skin Deep – kao i one s recentnih albuma.

Bas gitara Jean Jacquesa Burnela nosila je izvedbu poznate obrade Walk On By, dok je zvuk orgulja koji se protezao s klavijatura Davea Greenfielda do izražaja došao u Something Never Change. Snažnu reakciju publike izazvala je Golden Brown, što zbog svog legendarnog statusa, što zbog sjajne improvizacije gitarista i pjevača Baza Warnea. Najmlađi član postave, bubnjar Jim McCaulay, udarnički je pratio je punk legende zaključivši set s No More Heroes.

Na jedinstvenoj pozornici The Stranglers su pokazali zašto imaju status kultnog benda, i publiku ostavili u željnom iščekivanju najavljenog novog izdanja. Nakon energične uvertire koncertna se večer nastavila ispod tribina uz glazbenu selekciju Eddyja Ramicha koji je dobrim vibracijama i zaraznom energijom ispratio večer.

Organizator koncerta Tvrđava kulture Šibenik ovog je ljeta na šibensku ljepoticu dovela soul senzaciju Michaela Kiwanuku, mladog glazbenog genijalca Jacoba Colliera, ikonu talijanske glazbe Annu Oxu i brojne domaće izvođače.

Pred nama je i koncert Zorana Predina, koji će u pratnji vrhunskih glazbenika Damira Kukuruzovića i Django Group šibenskoj publici izvesti pjesme Arsena Dedića. 31. kolovoza publika će imati prilike čuti dobro poznate stihove u novim, gypsy swing aranžmanima, u ambijentu najstarije šibenske tvrđave.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti