HR
EN
24. srpnja / 21:00h

Jacob Collier

Nakon koncerta Jacoba Colliera na Tvrđavi sv. Mihovila svima je jasno zbog čega police ovog 24-godišnjaka krase dva Grammyja! Mladi Britanac kojeg nazivaju glazbenim inovatorom i predvodnikom zvuka nove generacije predstavio se hrvatskoj publici, a premijerni nastup u Hrvatskoj ujedno je označio završetak svjetske turneje kojom je promovirao prvi album iz ciklusa Djesse.

Ovako je izgledao poziv na koncert:

Dok je prvim albumom ciklusa predstavio raskošne orkestralne skladbe, Collier je na nedavno objavljenom albumu Djesse Vol. 2 napravio zaokret prema akustičnim i a capella skladbama intimnijeg karaktera. Album je promovirao maestralnom obradom klasika Moon River. Da bi stvorio savršenu harmonijsku pozadinu svoj je glas snimio nekoliko tisuća puta, a u pjevanim dionicama pridružilo mu se čak 144 glazbenika, među kojima i Quincy JonesHerbie Hancock te Chris Martin.

Fuzija glazbenih stilova i slaganje netipičnih harmonija ono je što Colliera čini drugačijim i posebnim, uz činjenicu da pjesme piše, aranžira i producira većinom u svom kućnom studiju. Upravo je iz njegove sobe krenulo osvajanje You Tube-a 2016. godine, i to objavom albuma In My Room kojim se mladi Britanac predstavio svijetu. Njegov je talent potvrđen već godinu dana nakon, kada je za aranžmane pjesama osvojio dva Grammyja. Da se radi o posebnom glazbeniku prepoznao je i Quincy Jones koji ga je uzeo za svog štićenika i s njim nastavlja raditi na novim izdanjima.

Lakoća prelaska s jednog instrumenta na drugi i pozitivna energija kojom osvaja publiku zaštitni su znak njegovih nastupa uživo. Upotpunjeni vizualnim efektima koje usklađuje s ritmom glazbe koju izvodi, Jacobovi koncerti malo koga ostave ravnodušnim. 

Ulaznice su u pretprodaji od 9. travnja:

  • na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone 
  • u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik)
    • 10% popusta pri kupnji ulaznica ostvaruju članovi Kluba Tvrđava  (individualni članovi na kupnju jedne, a nositelji obiteljske članske iskaznice na dvije ulaznice)
    • 5% popusta ostvaruju vlasnici kartica Addiko banke 

Plaćajte Mastercard® i Maestro® karticama i ostvarite 10% popusta.