HR
EN

Predstavljeni edukativni programi izrađeni u sklopu projekta revitalizacije Tvrđave sv. Ivana

12.12.2019.

Projekt revitalizacije Tvrđave sv. Ivana je u punom zamahu, a jedan od glavnih sadržaja treće obnovljene šibenske utvrde, kojom će po završetku projakta upravljati Tvrđava kulture Šibenik, bit će potpuno opremljeni edukativni kampus. Danas je na Veleučilištu u Šibeniku predstavljen set edukativnih programa, koje je za kampus tvrđave osmislila i razvila Jelena Jovanović, arheologinja i viša kustosica Arheološkog muzeja u Splitu te aktualna dobitnica godišnje nagrade Hrvatskog arheološkog društva. 

„Tvrđava sv. Ivana, naša najveća tvrđava, otvara nam mnoge opcije poboljšanja turističke, kulturne i edukativne ponude. Uz gastro vizualni koncept Rudija Štefana, Obsidio, koji će imati svoju publiku, cilj je bio razviti i inicijalni program za naš kampus, koji će prezentirati bogatu baštinu Šibenika i okolice.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Voditelj projekta, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, gospodarstvo i razvoj, Petar Mišura, naglasio je kako edukativni kampus ima 3 opremljene učionice, kuhinju i dnevni boravak, te 14 soba za pedesetak gostiju.

 „Angažirali smo vanjsku stručnjakinju s iskustvom i nagradama za rad s mladima i dobili smo raznovrsnu dokumentaciju, od programa, radionica, studiju slučaja, prezentacije, kvizove i drugo. Podsjećam da je za potrebe kampusa i edukacije nabavljen i midibus, što nam pruža široke mogućnosti za izvođenje ovih programa.“, istaknuo je Mišura.

Jelena Jovanović ukratko je predstavila svoj program i istaknula da je riječ o aktivnostima koje se mogu nadopunjavati i prilagođavati potrebama Tvrđave kulture Šibenik, budućeg upravljača te različitim grupama posjetitelja. Zadovoljstvo suradnjom iskazao je i dekan Veleučilišta u Šibeniku, partnera na projektu, dr. Ljubo Runjić.

„Izrađeni materijal je odličan temelj za naše buduće aktivnosti. Kontinuirano pratimo i sudjelujemo u svim aktivnostima u projektu kako bi što spremniji dočekali otvaranje. Ostajemo u kontaktu s Jelenom za moguće prilagodbe ovih programa.“, kazala je ravnateljica ustanove Gorana Barišić Bačelić.

Na kraju predstavljanja prisutni studenti su odigrali kviz o šibenskoj baštini kojeg je sastavila autorica programa.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u četvrtak 20. lipnja Tvrđava Barone otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Thursday, June 20th, Barone Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!