HR
EN

Predstavljen koncept Obsidio - Dinner & Show

16.04.2019.

Posjetitelji tvrđave sv. Ivana, nakon njene revitalizacije, moći će uživati u jedinstvenom gastronomskom iskustvu 'Obsidio' za koji je eno-gastro ponudu razvio šibenski masterchef Rudi Štefan, vlasnik konobe Pelegrini. Sastoji se isključivo od lokalnih namirnica koje će posjetitelje vratiti u doba prije više od tristo godina.

Inovativni gastro-vizualni koncept 'Dinner and a show - Obsidio' dio je projekta revitalizacije područja tvrđave sv. Ivana, a njime će se ispričati priča o bogatstvu gastronomije ovog kraja.

"Ono što je Rudi Štefan smislio, želimo ukomponirati u jedinstvene objekte koji okružuju Šibenik, a sve u cilju dizanja svijesti i kulture prehrane i življenja domicilnog stanovništva. S tim bogatstvom imamo intenciju privući turiste jer upravo je gastronomska ponuda jedna od prekretnica ka suvremenom turizmu i odmaku od sunca, mora, ljetnih vreva i vrućine" - kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Nositelj projekta je gradski Upravni odjel za poduzetništvo, gospodarstvo i razvoj, a pročelnik Petar Mišura istaknuo je: "Ponosni smo što imamo vanjskog stručnjaka kojeg smo angažirali u našem gradu. Osmislio je jelovnik s autohtonim jelima u doba nastanka tvrđave, odnosno iz 17. stoljeća. Održavat će se na sjevernom dijelu kliješta, a bit će prisutno najviše po dvjesto ljudi. Uz to bit će i 3D mapping show, za koji nabava kreće", dodavši da neće samo zidine privlačiti ljude, već inovativni sadržaj.

Rudolf Štefan predstavio je projekt Obsidio istaknuvši kako je ovo bio 'slatki' zadatak za tim njegove konobe jer ih je potaknuo da još više istraže povijest vlastite regije i grada, posebno u 17. stojeću.

Cijeli jelovnik ima zimsku i ljetnu varijantu. Kreirana su četiri jelovnika s po pet sljedova, a važno je da su namirnice dostupne kroz cijelu godinu od lokalnih proizvođača.

Tako će na ljetnom jelovniku biti marinirani inćuni, srdele u savuru, dagnje na buzaru, polpete u toću i fritule. Zimski sadrži slanu ribu s orzom, brudet od bakalara, lešo meso, tingul šutu i kolač od pure.

Na svoje će doći i vegetarijanci s juhom od cikle, vegetarijanskom salatom, paštom sa šalšom, pohanom tikvicom i svježim voćem dok će specijalni jelovnik krasiti marinirani inćuni, brudet od bakalara, janjeće tripice, goveđi jezik i kolač od pure.

Nabrojena jela savršeno će nadopuniti vina lokalnih vinara koja će se također naći u ponudi ovog eno-gastro projekta.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti