HR
EN

Pozornica ljetnog kina Tvrđave Barone rezervirana za najmlađu publiku!

21.08.2020.

Ovogodišnje peto izdanje filmskog programa Srijedom po svijetu bliži se svojem kraju, a pretposljednja ovoljetna projekcija rezervirana je za najmlađu publiku i film iz prošlogodišnjeg programa zagrebačkog KinoKino Festivala. Na repertoaru ljetnog kina Tvrđave Barone u srijedu, 26. kolovoza je nagrađivani danski film Ja sam William redatelja Jonasa Elmera, dinamična je komedija o dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih. Film počinje u 20:30 sati uz besplatne kokice za sve!

 Ja sam William je na 4. izdanju Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino proglašen najboljim filmom u izboru dječjeg žirija sastavljenog od petero osnovnoškolaca i to zbog svoje originalnosti i nepredvidljivosti te zbog svoje hibridnosti i uzimanju najboljeg od oba žanra – komedije i akcijskog trilera.

Glavni junak filma, desetogodišnji William, ne može se pohvaliti da je imao puno sreće u životu. Nakon što je ostao bez roditelja, mora živjeti s ekscentričnim ujakom Nilsom koji je sitni prevarant i k tome još i kockar. Nevolja nikad ne dolazi sama pa Williama počnu ucjenjivati školski nasilnici, a ujaka naganjaju gangsteri od kojih je posudio novac. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla!

Film je nagrađen na festivalima diljem Europe, od Finske, Švedske i Poljske, a najmlađa šibenska publika imat će priliku uživati i naučiti puno od toga od malenog junaka koji u važnim životnim trenucima preuzima ulogu odraslih, s tolikom lakoćom i zrelošću da bi od njega nešto mogli naučiti i oni mnogo stariji.

Film je namijenjen uzrastu od 8+ godina, a onima malo starijima u pratnji preporučamo da zbog ograničenog kapaciteta gledališta na projekciju dođu ranije. Također, posjetitelji se mole za razumijevanje ako zbog popunjenosti kapaciteta ne budu mogli prisustvovati projekciji.

Projekcija će se, kao i srijedama do sada, održati u skladu sa propisanim preporukama i poštivajući mjere opreza.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti