HR
EN

Posljednje ovoljetne filmske subote na Baroneu gleda se "Nun of Your Business"

27.08.2021.

Prije velikog finala ovogodišnjeg filmskog programa Tvrđave kulture – dvije uzastopne projekcije filma Murina – na rasporedu je cjelovečernji dokumentarni prvijenac producentice i snimateljice Ivane Marinić Kragić, Nun of Your Business koji će na filmskom platnu Tvrđave Barone biti prikazan u subotu 28. kolovoza.

Film prati jednu ljubavnu priču započetu na posve neočekivanom mjestu. Dvije djevojke, bivše časne sestre, iznose svoju priču: kako su se zaredile, kako su se na jednom katoličkom okupljanju u Zagrebu zaljubile, kako su živjele u dva odvojena samostana, ali i kako su postale razočarane institucijom Crkve. Stoga odlučuju napustiti samostan i zajednički život započeti na jednom dalmatinskom otoku, u nadi da će ih inače tradicionalno nastrojena lokalna zajednica prihvatiti.

Nun of Your Business premijerno je prikazan na lanjskom ZagrebDoxu, gdje je osvojio gledatelje (Nagrada publike), a redateljici i snimateljici Ivani Marinić Kragić pripala je pak nagrada za najbolju fotografiju u dokumentarnom filmu na SEEfestu. Ovim priznanjima nedavno je pridružena i nagrada Festivala europskog filma Palić za najbolji film natjecateljskog programa Paralele i susreti po izboru međunarodnog žirija kritičara.

Ulaz na projekciju koja nas približava kraju ovoljetnog programa Filmske srijede i subote na Baroneu moguć sve dok se kapacitet gledališta (koji je ograničen sukladno mjerama) ne popuni. Za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom ulaz je slobodan, dok se ulaznica za pojedinu projekciju može kupiti na dan prikazivanja od 20:30 sati, na ulazu Tvrđave Barone po cijeni od 20 kuna, ukoliko kapacitet nije prethodno popunjen. Kao i do sada, projekcija započinje u 21:30 sat.

Postavke pristupačnosti

Zbog koncertnog programa, Tvrđava Barone danas je za posjetitelje otvorena do 19.30 sati. Hvala na razumijevanju!


Today Barone Fortress is open for visitors until 7:30 PM. Thank you for your understanding!