HR
EN
28. kolovoza / 21:30h

Zbog izrazito jakog vjetra, moguće kiše i najave lošeg vremena večerašnja se projekcija OTKAZUJE.

Filmska subota na Baroneu: NUN OF YOUR BUSINESS - OTKAZANO

Ivana Marinić Kragić, Hrvatska / Srbija, 2020., 71'

Cjelovečernji dokumentarni prvijenac producentice i snimateljice Ivane Marinić Kragić prati jednu ljubavnu priču započetu na posve neočekivanom mjestu. Dvije djevojke, bivše časne sestre, iznose svoju priču: kako su se zaredile, kako su se na jednom katoličkom okupljanju u Zagrebu zaljubile, kako su živjele u dva odvojena samostana, ali i kako su postale razočarane institucijom Crkve. Stoga odlučuju napustiti samostan i zajednički život započeti na jednom dalmatinskom otoku, u nadi da će ih inače tradicionalno nastrojena lokalna zajednica prihvatiti.

Nun of Your Business premijerno je prikazan na lanjskom ZagrebDoxu, gdje je osvojio gledatelje (Nagrada publike), a redateljici i snimateljici Ivani Marinić Kragić pripala je pak nagrada za najbolju fotografiju u dokumentarnom filmu na SEEfestu. Ovim priznanjima nedavno je pridružena i nagrada Festivala europskog filma Palić za najbolji film natjecateljskog programa Paralele i susreti po izboru međunarodnog žirija kritičara.

 

KAKO DO ULAZNICA?

  • Ulaz slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom
  • Cijena na ulazu: 20 kuna (ulaznica se može kupiti od 20:30 sati) ukoliko kapacitet nije prethodno popunjen

Projekcija se održava u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama, a ulaz je moguć sve dok se kapacitet gledališta (koji je ograničen sukladno mjerama) ne popuni.

 

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti