HR
EN

Connecting Cinemas Lounge u Šibeniku: vikend učenja, druženja, razmjene iskustava i praksi!

20.07.2021.

Od 17. do 20. srpnja, Tvrđava kulture bila je domaćin partnerima projekta Connecting Cinemas in Rural Areas. Nakon mnogobrojnih online sastanaka i prvog longea organiziranog od strane njemačkih partnera u projektu - kino-kulturnog centra Neue Kammerspiele iz Kleinmachnowa, bila je to prilika da se partneri vide po prvi put uživo!

Osim kolega iz njemačkog kina i M2C Instituta iz Bremena, ovom prilikom Šibenik su posjetili i partneri iz KEA European Affairs Brussels iz Belgije, te Amza Pellea Cinema iz rumunjskog Rasnova. Zajedno s rumunjskim partnerima stigao je i gradonačelnik grada Rasnova Livio Butnario, te direktor povijesnog muzeja iz Brasova, Nicolae Pepene koji su s nama podijelili svoja iskustva u kulturnom razvoju svojih sredina.

Uz dvije radionice organizirane od strane belgijskih kolega u Kući umjetnosti Arsen, partnere smo upoznali i s našim ostalim lokacijama: Tvrđavom sv. Mihovila i Tvrđavom Barone, ali i s ostalim povijesnim i kulturnim znamenitostima grada Šibenika.

Održane radionice pružile su uvid u inicijalna istraživanja vezana uz projekt, ostvarene i buduće ciljeve projekta, pokazale ulogu partnera, te mogućnosti primjene svega naučenog u praksi. Temeljeni na SWOT analizi, odgovori na radionička pitanja pružili su uvid relevantnost projekta, njegovu važnost za lokalnu zajednicu, te utjecaj i održivost zadanih i postignutih ciljeva projekta u budućnosti.

Uz centralno događanje Connecting Cinemas Lounge, održano na subotnjoj filmskoj projekciji na Tvrđavi Barone, partneri su imali priliku vidjeti impresivnu baletno-plesnu predstavu "Plamteća voda" kojom je otvoreno deseto izdanje Šibenik Dance Festivala, na pozornici Tvrđave sv. Mihovila.

Sudeći po reakcijama projektnih partnera, ovo je samo početak jedne uspješne suradnje u budućnosti!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!