HR
EN

Sudjelujte u online digitalnom salonu u organizaciji Connecting Cinemas tima

04.05.2021.

Petak, 7. svibanj, rezervirajte za druženje na prvom Connecting Cinemas Loungeu! Međunarodni hibridni event u organizaciji Connecting Cinemas tima nosi naziv Don't Stand so Close to Me, a tematizira izazove filmske industrije u vremenu distanciranja. Upravo stoga događanje će se održati online, na službenoj stranici projekta, connecting-cinemas.eu.

Kako su pandemija i lockdown utjecali na razvoj i primjenu svih vrsta umjetnosti? Kako razvijati projekte bez fizičkog susreta sudionika? Kako je distanca prikazana na filmskom platnu i kakav je njen utjecaj na povijest, sadašnjost i budućnost filma kao umjetnosti? Možemo li kreirati zajednicu za dijalog, razgovarati i razmijeniti iskustva, doživljaje i perspektive bez fizičke prisutnosti? Kako umjetnički i medijski projekti mogu prevladati udaljenost i stvoriti nova iskustva, doživljaje, publiku? Koliko su nas online sastanci zaista udaljili i, nakraju, što je to „digitalni barhopping“?

Connecting Cinemas Lounge, novi digitalni salon okupit će stručnjake iz područja kulture i filmske umjetnosti i prenijeti iskustvo tradicionalnog filmskog druženja u digitalni format, naglašavajući dvosmislenu ulogu kina u kulturi te konstantne promjene kojima je ono izloženo. Jednom slavljeno kao tehnološka novost i do danas izloženo konstantnim promjenama  u tehnologiji i trendovima, kino 21. stoljeća ipak gledamo kroz prizmu njegovog nostalgičnog šarma.  

Domaćini, njemački kino-kulturni centar Neue Kammerspiele i Public Art Lab, u ovom prvom digitalnom salonu s temom Don't Stand So Close To Me, predstavit će teme blizine i udaljenosti koje su bez sumnje postale dio realnosti u kojoj živimo. U diskusijama će sudjelovati koreograf Be van Vark, osnivačica i kreativna direktorica Public Arts Lab-a Susa Pop, filmski kritičar Daniel Kothenschulte, psiholog i trener Daniel Al-Kabbani, te Valeska Hanel, filmski ekspert iz kina domaćina Neue Kammerspiela, a cjelokupan program vodit će AC Coppens.

Connecting Cinemas Lounge prvi je od četiri digitalna salona i osmišljen je u sklopu projekta Connecting Cinemas in Rural Areas kojem je cilj razumjeti i ojačati kino kao kulturnu zajednicu u ruralnim područjima, te razvijati međunarodnu suradnju i nove publike kroz organiziranje kulturnih događanja. Podsjetimo, u projektu, uz Tvrđavu kulture, te vodećeg partnera, njemačkog kino-kulturnog centra Neue Kammerspiele iz Kleinmachnowa sudjeluju još i Public Art Lab (Njemačka), Amza Pellea Cinema (Rumunjska), Cinema Star, (Grčka), M2C Bremen (Njemačka), Amsterdam University of Applied Sciences (Nizozemska) i KEA European Affairs Brussels (Belgija).

Connecting Cinemas Lounge odvesti će vas na putovanje kroz novu dimenziju filmske umjetnosti i njene važnosti za društvo u ovim vremenima koja su promijenila svijet oko nas - connecting cinemas, connecting people.

 

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost JUK Tvrđava kulture Šibenik i ni na koji način ne odražava stavove Europske Komisije/MEDIA Policy, Audiovisual Industry & Media Support Programmes.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!