HR
EN
21.06. - 22.06.

ULAZ: OD 18 SATI

Ne zaboravite preuzeti svoju festivalsku narukvicu ;)

Let's Rock 2

ULAZNICE:

festivalska 200 kuna / jednodnevna 130 kuna 

 

Jedini festival na otvorenom nastao u doba pandemije – Let's Rock –  u svom drugom izdanju na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila dovodi više od 20 bendova koji će kroz dva dana, 21. i 22. lipnja svirati na tri festivalske pozornice!

 

Lanjske izvrsne reakcije izvođača, ali i svih uključenih u realizaciju potaknule su organizatora Tvrđavu kulture da ovogodišnje izdanje Let's Rocka produži na dva dana, a popis izvođača proširi svježim imenima mladih autora nezavisne glazbene scene.

Prvi dan festivala ujedno je i Svjetski dan glazbe, a kako ga bolje obilježiti nego pozitivnim vibracijama i hrpom dobre muzike? Let's Rock!

 

SATNICA

1.DAN | ponedjeljak, 21.6.

Satnica Let's Rock 1. dan

 

2.DAN | utorak, 22.6.

Satnica Let's Rock 2. dan

 

ULAZNICE

  • 200 kn festivalska (vrijedi za oba dana)
  • 130 kn jednodnevna
Ulaznice su dostupne:
  • online u sustavima Eventim i Croatia Tickets te
  • u City Pointu šibenskih tvrđava, gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznice

 

LINE UP 

BORIS ŠTOK

Inovativni kantautor s riječkom adresom mnogima je poznat kroz grupe Quasarr i Manofon, a kasnije i solo karijeru koja je započela krajem 2016. Drugi album "Uvijek dio mene" nominiran je ovogodišnju nagradu Porin u kategoriji alternativni album godine. Uz moćne rifove bez zadrške, diskoidan groove koji neodoljivo podsjeća na britanske 80te i jedinstven glas.

DORINGO

Doringo predstavlja jedan od najzanimljivijih eksperimentalnih glazbenih sastava na domaćoj sceni. Kroz dva izdana albuma (Infography – 2017. i Gužva u svemiru – 2020.) s bendom možemo otputovati u različite dijelove svijeta, od našeg Mediterana do dalekog Istoka, stoga ih je glazbena kritika nositeljima domaćeg geo rocka. Svi mi volimo putovati, zar ne!? Mjesto polijetanja: Tvrđava sv. Mihovila.

JE VEUX

Željka Veverec i Toni Starešinić u 2021. godini su osvojili čak četiri Rock&Off nagrade uz Porina za najbolji elektronički album. Osim nagrada, ono što još više krasi Je Veux je odličan album I Glow. Nema sumnje da ćemo na koncertu osjetiti autentičnost, zaplesati i u trenutku zaboraviti na sve ostalo!

KENSINGTON LIMA

Od americane rocka, cassette popa do indiea i folka, Kensington Lima predstavlja jedan od najzanimljivijih nezavisnih sastava na domaćoj sceni. Bend je 2016. osnovao Josip Radić, koji ujedno čini polovicu tajanstvenog Valentina Boškovića. Uz njega sastav čine Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo kurtalj (bas) i Jere Šešelja (bubnjevi). U iščekivanju jesenskog albuma Southbound, možda već na LR dobijemo privilegiju čuti nešto novo, nikad se ne zna!

KOZMODRUM

S utjecajima različitih elektroničkih žanrova, Kozmodrum predstavlja jedinstvenu sinergiju modernog zvuka i klasičnog minimalizma, gotovo uvijek popraćenog jazz elementima. Kako to zvuči možete provjeriti na najnovijem singlu ovog netipičnog benda - Wormhole. Vođa benda je Janko Novoselić, jedan od najboljih bubnjara na ovim prostorima. Rijetke su prilike kad možemo ravnomjeran spoj bend improvizacije i elektroničkog zvuka, a u koji kozmos nas odvode na tvrđavi, tek ostaje za čuti i doživjeti.

LIKA KOLORADO

Bend je osnovan 2015. godine, a čine ga Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj). Prvi album Smiješ zaurlat izdali su 2018., a posljednji Kontura izašao je prošle godine. Ovo će biti njihov prvi nastup u Šibeniku i sigurni smo da nas očekuje prava rock svirka. Stoga Let's Rock!

MAGUL

Alternativna rock priča šibenskih glazbenika Ante Prgina i Božidara Bilušića u svibnju je dobila svoj nastavak s drugim istoimenim albumom. Spoj moderne drum sekcije, nepredvidivih melodija i vokalnih dionica neodoljivo podsjeća na David Bowiea i Arctic Monkeyse, a možda i nešto sasvim drugo – prepustimo mašti na volju! Na kraju, što bi bio Let's Rock bez profesora Prgina, jednog od najboljih šibenskih gitarista?

MARISOL

Premijerni nastup dua kojeg čine Josipa Granić i Erol Zejnilović predstavit će nam svoj album prvijenac Žene mape čiji zvuk opisuju kao mango pop. Zvuk Mediterana, juga i tople ljetne egzotike savršeno će nas uvesti u prve ljetne dane i to u idealnom ambijentu pozornice Tvrđave sv. Mihovila s koje možemo maštati da čitav Mediteran imamo na jednom mjestu –  slikom, mirisom i zvukom. (A možda vam i zazvuče poznato.)

MARK MRAKOVČIĆ

Mark je tajanstveno ime nezavisne scene za kojeg znaju gotovo svi glazbenici i autori  zbog njegovog odličnog studijskog rada na projektima brojnih izvođača. Od glazbenih ideja i teksta do mastera, Mark je stekao epitet glazbenog genija te je s debitantskim albumom Breeding Black Sheep odlučio napraviti iskorak u vlastitoj karijeri. Pixies, The Stooges, Zeppelini i Dyaln su samo neki od utjecaja koje možemo osjetiti kroz njegov zvuk. Premijerni Markov nastup u Šibeniku definitivno se ne smije propustiti.

MARY MAY

Sastav se opisuje kao kvintet koji voli pjevati i svirati u vodama americane, folka i bluesa. Međutim, kad je riječ o Mary, onda govorimo o jednoj od najznačajnijih kantautorica na domaćoj nezavisnoj sceni. Privilegija je imati ju po prvi put u Šibeniku i to u ambijentu koji se savršeno uklapa u njen glazbeni izričaj.

M.O.R.T.

Sinjski susjedi jedan su od najpopularnijih alternativnih sastava u Hrvatskoj. Osnovani davne 2003., iza sebe imaju ukupnu četiri albuma od kojih je posljednji Standing Runningman izašao 2019. godine. Nema sumnje da ćemo čuti pregršt tvrdih rifova, začinjene s dobrom dozom humora!

NEMANJA

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, autor i glazbenik aktivan u bendovima pastele, Para Lele i NLV. Bend je dosad objavio albume Tarot Funk (2019.) i Cosmic Disco (2020.). Po nazivima albuma, definitivno nas očekuje glazbeno putovanje u različite kutke svijeta poput Anatolije, Kambodže, Tajlanda, Afrike i Libanona. Žanrovsku odrednicu ovaj bend nema - kako mu i samo ime kaže. Egzotikom u ljeto? Potpisujemo!

PEKI PELE

Jedan od najperspektivnijih izvođača ovogodišnjeg LR-a, Peki Pele po prvi put stiže u Šibenik - a i pred live publiku - čemu se jako veselimo. Njegov EP Deguté sve je osim degutantan jer predstavlja spoj pjesama na koje jednako možemo uživati u bilo koje doba dana i na bilo kojem mjestu, sjedeći za macchiatom ili volanom, gledajući zalazak sunca ili plešući u tajanstvenom klubu. U kojoj ćemo se situaciji zateći na tvrđavi ostavljamo na izbor ovom talentiranom glazbeniku.

PITAJ KLINCE

Pitamo se pitamo što nas to privlači da non-stop premotavamo EP Dušice. Klince predstavljaju Mate Ponjević i Sven Šantić, „dva kompića iz ulice žireva“. S obzirom da su prvi put u Šibeniku, smislimo im maštovita glazbena pitanja…

REPER IZ SOBE

Nisi iz hooda? Nema veze, nije ni on, a ni ne mora biti! Reper iz sobe nam donosi pregršt dobrih tekstova uz zarazan funk groove. Inače iz Biograda, Ivan Grgić već godinama živi u Zagrebu te je nekonvencionalnim pristupom obogatio našu scenu. Album Vanka nominiran je u sklopu nagrade Porin za hip hop album godine, stoga Reperov prvi nastup u Šibeniku očekujemo s nestrpljenjem!

ROLO

Splitski bend vraća se na Let's Rock, točno godinu dana nakon prošle svirke. Ove godine osim što sviraju zaslužni su i za superkul vizual ovogodišnjeg izdanja festivala! Svoj eksperimentalni indie-rock zvuk s elektroničkim prizvucima su izdali kroz dva albuma, a čuje se i na najnovijem singlu "To ne, to da" kojeg bi mogli premijerno čuti live na tvrđavi!? 

SFUMATO 

Osim što označava slikarsku tehniku koja izbjegava oštre linije, Sfumato je sinonim za odličan instrumentalni trio koji je prvi album Walhali izdao 2015. godine. Kao dio kolektiva JeboTON, Matko, Viktor i Ivan neprimjetno spajaju različite glazbene žanrove kroz fuziju funka, rocka, jazza i dance momenata. Premijerno nastupaju u Šibeniku, izostanak ne opravdavamo.

SUN U

iza projekta Sun U krije se sjajna kantautorica i multiinstrumentalistica Sanja Šiljković. Njena glazba je nesvakidašnji spoj modernog elektroničkog zvuka koji uz plesne momente istovremeno daje opuštajući zvuk Baleara. S prvim albumom Discover kojeg je izdala 2019., a kasnije i singlom T.R.A.G., definitivno je riječ o odličnoj electro-pop priči za koju se toplo nadamo da smo pročitali tek uvodni dio. Sanja premijerno nastupa u Šibeniku što nas iznimno veseli!

THE FOGSELLERS

Akteri šibenske glazbene scene pod vodstvom svestrano talentiranog instrumentalista Mirka Raka poznatijeg pod pseudonimom Fikcio Monger, 2017. godine izdaju prvi album Smooth Simplicity kojim su publici predstavili spoj elektroničke glazbe s mnogobrojnim glazbenim pravcima. S obzirom da ih je na prvom Let's Rocku prekinula kiša, ove godine njihov nastup očekujemo s još više nestrpljenja.

THE SIIDS

Nakon debitantskog albuma Brutalist, riječki duo The Siids vrlo brzo se profilirao kao jedan od najzanimljivijih glazbenih imena nezavisne domaće scene. 2019. godine dobili su nagradu Rock&Off za najbolje Electro&Off izvođača godine. The Siids su Darko Terlević i Stanislav Grdaković koji su publici otprije poznati kao članovi benda Morso. Glazbom izražavaju sebe i vlastito okruženje, a u ovom trenutku snimaju drugi album čije je izdanje planirano za sljedeću godinu.

WHITE ON WHITE

Puno toga može biti crno/bijelo, no neke stvari u životu su jednostavno onakve kakve moraju biti, iskrene i emotivne. Upravo to predstavlja glazbena priča riječkog kantautora Marka Rogića koji je glazbeni identitet izgradio uz utjecaje Bob Dylana, Tom Waitsa i Nick Drakea. Osim ljubavi prema glazbi, Marko je pravnik koji u Rijeci vodi zanimljiv book caffe Dnevni boravak stoga nema dileme da je riječ o svestranom umjetniku, koji s punim pravom premijerno nastupa u Šibeniku.

ŽEN

Osnovan 2010., audio-vizualni sastav Žen se istaknuo 2013. s debijem I onda je sve počelo. Od tada, Sara, Eva i Ivona su izdale album Jantar (2015.) i Sunčani ljudi (2020.) te su nastupile diljem Europe – od Balkana do Baltika i od Atlantika do Visle. Žen su bile gošće na mnogobrojnim festivalima poput (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village...) i čast nam je premijerno ih ugostiti na drugom Let's Rock festivalu.

 

Let's Rock timeline

 

PODUZETE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Festival će se održavati u skladu sa svim aktualnim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Pri ulasku će se provoditi mjerenje temperature posjetitelja, dezinficiranje ruku te prikupljanje podataka posjetitelja, odnosno potpisivanje izjave da osoba nije zaražena koronavirusom, odnosno da nema simptome te ne predstavlja opasnost za ostale posjetitelje događanja. Posjetitelji mogu doći i s unaprijed isprintanom i potpisanom izjavom koja im je poslana od strane Eventima, ukoliko su ulaznicu kupili online putem tog sustava.

Ukoliko netko od posjetitelja bude imao temperaturu veću od 37.2°C  dobit će potvrdu o razlogu nemogućnosti ulaska zbog sumnje na COVID-19 te upute o načinu povrata novca za ulaznice.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti