HR
EN
13.05. - 16.05.

Srijedom po svijetu online: Biciklisti

Veljko Popović, Hrvatska/ Francuska, 2018, 7'20

Treći film online izdanja Srijedom po svijetu domaći je animirani hit i višestruko nagrađivani film Veljka Popovića Biciklisti. Komedija inspirirana velikim Vaskom Lipovcem začinjena je erotikom i ljetnim bojama, a svojom je neobičnom estetikom koja osvaja koloritom Popoviću donijela nagradu za Najbolji hrvatski film na Animafestu 2018. godine, ali i druga priznanja na prestižnim festivalama kao što su oni u Annecyju i Hiroshimi.

Radnja filma se događa u velikoj završnici biciklističke sezone, kada se tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana.

 

> Film je dostupan za besplatno gledanje do 16. svibnjapreko online programa zagrebačkog Animafesta, Animafest Insights, uz popratni intervju s autorom.

 

Veljko Popović jedan je od najzanimljivijih i najnagrađivanijih domaćih animatora, a prošle je godine bio gost našeg filmskog programa na vrhu grada kada je brojnu dječju publiku uveo u projekciju kultnog crtanog filma Čudesna šuma održane u sjećanje na Milana Blažekovića, doajena domaće animacije.

Foto Veljko Popović Tvrđava Barone

 

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti