HR
EN
13.05. - 16.05.

Srijedom po svijetu online: Biciklisti

Veljko Popović, Hrvatska/ Francuska, 2018, 7'20

Treći film online izdanja Srijedom po svijetu domaći je animirani hit i višestruko nagrađivani film Veljka Popovića Biciklisti. Komedija inspirirana velikim Vaskom Lipovcem začinjena je erotikom i ljetnim bojama, a svojom je neobičnom estetikom koja osvaja koloritom Popoviću donijela nagradu za Najbolji hrvatski film na Animafestu 2018. godine, ali i druga priznanja na prestižnim festivalama kao što su oni u Annecyju i Hiroshimi.

Radnja filma se događa u velikoj završnici biciklističke sezone, kada se tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana.

 

> Film je dostupan za besplatno gledanje do 16. svibnjapreko online programa zagrebačkog Animafesta, Animafest Insights, uz popratni intervju s autorom.

 

Veljko Popović jedan je od najzanimljivijih i najnagrađivanijih domaćih animatora, a prošle je godine bio gost našeg filmskog programa na vrhu grada kada je brojnu dječju publiku uveo u projekciju kultnog crtanog filma Čudesna šuma održane u sjećanje na Milana Blažekovića, doajena domaće animacije.

Foto Veljko Popović Tvrđava Barone

 

 

 

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

zbog održavanja večernjih događanja tvrđave će za dnevni posjet biti otvorene po prilagođenom radnom vremenu:

30.7. | Tvrđava Barone | 9 - 20h

 1.8. | Tvrđava sv. Mihovila | 9 - 19h

Hvala vam na razumijevanju.