HR
EN

Vrhunac proslave 120 godina ŠPD „Kolo“

26.09.2019.

Sutra će na Tvrđavi sv. Mihovila Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ proslaviti 120 godina djelovanja. Na pozornici tvrđave nastupit će sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske, a u izvedbi atraktivne i izvedbeno zahtjevne Carmine Burane, pridružit će im se i Mješoviti pjevački zbor „Rijeka – Sempre Allegro”.  

Cjelovečernjim koncertom gradski čuvari zborskog pjevanja počastit će svoje Šibenčane i njihove goste ususret obilježavanju Dana grada Šibenika. Da je „Kolo“ od početka djelovanja do danas steklo status simbola grada potvrđeno je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj sinoć na Tvrđavi Barone. Tom je prilikom kolašima uručena Nagrada Grada Šibenika za iznimna postignuća u afirmaciji i očuvanju hrvatske zborske glazbe.

„Čini mi se da su amateri koji se bave nečim iz ljubavi vrsta u izumiranju, ali sretni smo što živimo u gradu koji nečije zalaganje prepoznaje i vrednuje. Nagrade su nam svakako poticaj da nastavimo sa svojim radom i da budemo što bolji. Nadamo se da ćemo biti inspiracija i nekim drugima, koji će čuvati naše šibensko i hrvatsko kulturno naslijeđe i našu povijest od zaborava“, izjavila je Miljenka Bujas, predsjednica ŠPD „Kolo“ prilikom preuzimanja nagrade.

Podsjetimo, kolašima je u lipnju predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar – Kitarović, uručila Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Republici Hrvatskoj i Europi. Da su u tome i više nego uspješni potvrđuju i brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tvrđava kulture Šibenik od samog otvorenja ljetne pozornice na najstarijoj šibenskoj tvrđavi organizira koncerte kolaša i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, koji joj se iz godine u godinu rado vraćaju. Njihov ovogodišnji nastup veliko je finale sezone večernjih događanja koje se ne propušta.

Ulaznice za koncert još su uvijek dostupne na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu (Don Krste Stošića 1, Šibenik) te sustavima Eventim i Croatia Tickets, po cijeni od 100 kn.

Ni ovaj put Tvrđava kulture nije zaboravila na vjerne članove Kluba prijatelja! Individualni članovi mogu ostvariti popust od 10% na kupnju jedne ulaznice, dok obitelji taj popust ostvaruju na dvije kupljene ulaznice. Također, klijenti Addiko banke mogu ostvariti popust od 5% na jednu ulaznicu uz predočenje svoje Addiko kartice. Navedeni popusti ostvaruju se isključivo u City Pointu.

Važno je napomenuti da svi korisnici Mastercard® i Maestro® kartica pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 10%  pri kupnji na bilo kojem od navedenih prodajnih mjesta.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti