HR
EN

Retro ugođaj na Tvrđavi Barone uz Teu Slavicu i "Lullaby of Birdland"

07.08.2020.

Na ljetnu pozornicu Tvrđave Barone i ovog ljeta stiže šibenska sopranistica Tea Slavica Bačić. U petak, 14. kolovozaod 21:30 sati na repertoaru programa Lullaby of Birdland naći će se neki od najvećih jazz i soul standarda, a instrumentalno će ih prtit Mate Anić na klavijaturama i Siniša Jelovčić na gitari.

Inače operna sopranistica, Tea uspješno plovi i ostalim žanrovima što potvrđuje i njen prošlogodišnji nastup na Tvrđavi Barone. Tada je, uz pratnju Tome Gracina na gitari, publiku povela na putovanje kroz ljetne zvuke, pretežito bossa nove, bluesa i jazza. Ovog će puta za neodoljivi retro ugođaj nad gradom izvesti pjesme jazz diva Elle Fitzgerald, Nine Simone, Ette James i ostalih glazbenika koji su ostavili traga u ovom žanru.

Premijerni nastup u navednoj postavi ovaj trio će imati u sklopu programa Strana B, stoga je ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta Tvrđave Barone je ograničen stoga se posjetiteljima preporuča što raniji dolazak. Također, posjetitelji se mole za razumijevanje ukoliko ne budu mogli prisustvovati koncertu zbog popunjenosti kapaciteta.

Događanje se odvija uz potporu Hrvatskog društva skladatelja, a organizatori - Tvrđava kulture - ističu kako će se koncert održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti