HR
EN
14. kolovoza / 21:30h

Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta Tvrđave Barone je ograničen stoga se posjetiteljima preporuča što raniji dolazak. Također, posjetitelji se mole za razumijevanje ukoliko ne budu mogli prisustvovati koncertu zbog popunjenosti kapaciteta.

Strana B: Tea - Lullaby of Birdland

Na ljetnoj pozornici Tvrđave Barone drugo ljeto zaredom gostovala je šibenska sopranistica Tea Slavica Bačić. Na repertoaru programa Lullaby of Birdland našli su se neki od najvećih jazz i soul standarda, a i domaće pjesme u jazz aranžmanu. Teu su instrumentalno pratili Mate Anić na klavijaturama i Siniša Jelovčić na gitari.

Inače operna sopranistica, Tea uspješno plovi i ostalim žanrovima što potvrđuje i njen prijašnji nastup na Tvrđavi Barone. Tada je, uz pratnju Tome Gracina na gitari, publiku povela na putovanje kroz ljetne zvuke, pretežito bossa nove, bluesa i jazza. Ovog puta je za neodoljivi retro ugođaj između stoljetnih zidina Tea izvela pjesme jazz diva Elle Fitzgerald, Nine Simone, Ette James, i ostalih glazbenika koji su ostavili traga u ovom žanru.

Premijerni nastup u navednoj postavi ovaj trio imao je u sklopu programa Strana B.

Organizator događanja Tvrđava kulture Šibenik ističe kako će se događanje održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti