HR
EN

Poznat datum trećeg izdanja manifestacije Noć tvrđava!

30.11.2023.

Nakon dva iznimno uspješna izdanja manifestacije Noć tvrđava koja je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacijskih lokaliteta u šest europskih država, organizatori najavljuju treće izdanje manifestacije koje će biti održano u petak 10. svibnja 2024. godine!

Manifestacija Noć tvrđava kreiranjem raznovrsnog programa uspješno obogaćuje kulturno-turističku ponudu u predsezoni te širi i jača suradnju među gradovima i organizacijama koje upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom.  

Obilježavanju Noći tvrđava moći će se i ove godine priključiti svi utvrđeni lokaliteti u Europi i ostale baštinske ustanove te organizirati različite kulturne, umjetničke, edukativne i zabavne programe za posjetitelje; bilo da je riječ o izložbama, predavanjima, radionicama, glazbenim programima, filmskim projekcijama, plesnim izvedbama, predstavama, organiziranim obilascima, danu otvorenih vrata i sličnim sadržajima.  

Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u europskim gradovima s utvrđenom baštinom te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma. Za dionike u kulturi, jedinice lokalne i regionalne samouprave, turističke zajednice i druge ustanove koje upravljaju utvrđenim lokalitetima, uskoro će biti otvorene prijave za sudjelovanje u Noći tvrđava 2024. godine putem prijavnice na web stranici manifestacije https://nightoffortresses.org/

Kvalitetu i značaj Noći tvrđava kao prekogranične kulturne manifestacije koja povezuje utvrđene lokacije diljem Europe prepoznala su međunarodna udruženja EFFORTS i FORTE CULTURA, te se Noć tvrđava promovira se na europskoj razini kao dio European Fortress Summer eventa! 

“Izvrsnom organizacijom i odličnim programom međunarodna manifestacija Noć tvrđava uspješno povezuje i promovira moto EFFORTS organizacije Od obrambenih zidina do raširenih ruku dobrodošlice. Tvrđave, utvrde i ostava obrambena baština, sve ono što je nekad razdvajalo ljude i narode sada ih kroz manifestaciju Noć tvrđava ponovo spaja. U samo dvije godine Noć tvrđava izasla je u važan dio European Fortress Summer Eventa te je privukla mnogobrojne sudionike iz različitih zemalja koji zajednički uspješno promoviraju utvrđenu spomeničku baštinu.” izjavio je Rafaël Deroo, generalni tajnik udruženja EFFORTS (European Federation of Fortified Sites).

Noć tvrđava, kulturno-turistička manifestacija koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine, prvi put je održana 2022. godine na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao rezultat zajedničkog europskog projekta FORTITUDE. Organizatorima manifestacije Tvrđavi kulture Šibenik, Gradu Karlovcu, Općini Bar i Gradu Banja Luci od ove godine priključili su se partneri iz Grada Trebinje i Opštine Ulcinj. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!