HR
EN

Najavljeno drugo izdanje Noći tvrđava - TBF 5. svibnja na Tvrđavi sv. Mihovila!

24.04.2023.

Odlične vijesti: u City Pointu šibenskih tvrđava i Kući umjetnosti Arsen čeka vas 500 novih ulaznica za TBF acoustic koncert na sv. Mihovilu, a zbog velikog interesa koncert će umjesto pod tribinama biti održan na glavnoj pozornici Tvrđave!

Jedna osoba može preuzeti dvije ulaznice, požurite jer se prvih 600 razgrabilo!

 

I ove godine u Šibeniku će biti održana Noć tvrđava, i to na sve tri kopnene gradske utvrde! Ulaz na tvrđave sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone u petak 5. svibnja od 16 sati bit će slobodan za sve Šibenčane i goste, a program događanja provjerite u nastavku!

TVRĐAVA SV. MIHOVILA

Gušt da prvi u 2023. godini zasviraju na sv. Mihovila pripao je TBF-u! Kultne splitske hip-hopere pod tribinama u Noći tvrđava slušamo u njihovom unplugged izdanju, a koncert počinje u 21 sat. Godine glazbenog djelovanja TBF-a obilježene su hitovima koji harmonično i inovativno komentiraju svakodnevnicu i donose intimne priče u čijim se motivima mogu prepoznati mnogi. Generacije mladih odrastale su na njihovim pjesmama, a sada je došao trenutak da ih poslušamo u novom obliku.

“Dragi naši, nakon dugogodišnjeg koncertnog udaranja uzduž i poprijeko, zaželjeli smo se promjene i opuštenijih i intimnijih koncerta, tako da smo se odlučili, ponovo nakon 12 godina, odraditi niz unplugged svirki. Prearanžirali smo pjesme koje ste već mogli čuti u toj varijanti i proširili listu pjesama koje su nastale nakon prve unplugged turneje. Prezadovoljni smo kako to zvuči i s uzbuđenjem očekujemo to podijeliti s vama. Vidimo se i slušamo“, najavljuju iz TBF-a.

U koncertu pod tribinama sv. Mihovila moći će uživati 600 ljudi, a ulaznice se od utorka 25. travnja mogu preuzeti u City Pointu šibenskih tvrđava u Ulici don Krste Stošića 1 i u Kući umjetnosti Arsen na rivi. Prednost imaju članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje članske iskaznice. Jedan član može preuzeti dvije ulaznice i to od utorka do četvrtka 27. travnja, a nakon njih, odnosno od petka, po ulaznice mogu i ostali željni dobre svirke! I tu vrijedi pravilo jedna osoba, dvije ulaznice!

TVRĐAVA BARONE

Tvrđava Barone u Noći tvrđava savršeno je mjesto za ljubitelje koktela i laganog electro ritma!

Slobodan ulaz na Tvrđavu Barone, kao i na Mihovila i Ivana je od 16 sati. U 18 sati na Baroneu počinje Masterclass s višestruko nagrađivanim šibenskim barmenom i baristom Tomom Stančićem! Riječ je o radionici izrade koktela na kojoj će polaznici naučiti kako napraviti tri fantastična nova pića na bazi travarice, sve uz dobru zvučnu kulisu – za dobar ritam zadužen je DJ Stipe Jazzy Širinić.

Radionica traje dva sata, broj sudionika je ograničen, a zainteresirani se mogu prijaviti na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr.


TVRĐAVA SV. IVANA

Program na najvećoj šibenskoj tvrđavi počinje 5. svibnja u 17 sati. 'Lov na zastavu' naziv je dječje igre za osnovnoškolce starije od sedam godina, a prijave za sudjelovanje obavezne su na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr. Mališani će se pod vodstvom djelatnika Tvrđave kulture u grupama okušati u potrazi za dijelovima slagalice koji otkrivaju lokaciju zastave. Tim koji prvi nađe zastavu i izvjesi je na bedemima sv. Ivana pobjeđuje, a pobjednički tim bit će nagrađen slobodnim ulazom na filmove u sklopu programa Bubamarac u svibnju u Kući umjetnosti Arsen.

Na sv. Ivanu bit će izloženo i šibensko srednjovjekovno oružje uz demonstraciju korištenja, a posjetitelji će se moći okušati u gađanju mete lukom i strijelom!

NOĆ TVRĐAVA

Noć tvrđava prvi je put održana lani na šibensku inicijativu i to u tri države. I ove će godine u Noći tvrđava sudjelovati gradovi s utvrđenim lokalitetima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj gori, a popis sudionika s programima možete pogledati ovdje.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti