HR
EN

Petak rezervirajte za jazz – na Baroneu gostuje Victor da Costa Trio

05.07.2021.

Nakon izvrsnog koncerta Elvis Stanić Group s kojima smo otpočeli ovoljetne večeri Strane B, ovog petka, 9. srpnja nastavljamo u istom tonu. Od 21 sat na pozornicu nad gradom stižu tri vrhunska glazbenika okupljeni u Victor da Costa Trio.

Trio je predvođen Victorom da Costom, vrhunskim jazz gitaristom brazilskih korijena koji je svoj talent usavršio na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu. Njegovo umijeće na gitari potvrđuju brojne nagrade, nastupi na renomiranim belgijskim festivalima i uz brojne jazz glazbenike. Osim aktivnog muziciranja, da Costa ujedno stvara kompozicije u kojima se čuje utjecaj njegovih brazilskih korijena, odnosno zvuka sambe i bossa nove.

Trio uz njega čine Tomi Novak na kontrabasu i udaraljkaš Pavle Golubić, glazbenici koje je publika do sada mogla vidjeti u različitim jazz i pop sastavima. Obojica iza sebe imaju dugačke popise nagrada i suradnje s renomiranim glazbenicima, a s da Costom izvode repertoar sastavljen od Viktorovih autorskih kompozicija i jazz standarda. Bez sumnje je da će zvuk Victor da Costa Tria upotpunit ljetni ugođaj na tvrđavi i biti savršena uvertira u nadolazeći vikend. 

ULAZ SLOBODAN ČLANOVIMA KLUBA PRIJATELJA

Kao i do sada, ulaz na koncerte Strane B slobodan je za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom za posjet Tvrđavi Barone. Novitet od ove godine je da svi ostali zainteresirani posjetitelji mogu na ulazu Tvrđave Barone kupiti ulaznicu za pojedini koncert Strane B (po cijeni od 40 kuna), pa tako i za onaj Victor da Costa Tria. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 5. srpnja, do dana održavanja koncerta (petak, 9. srpnja), u ograničenom broju.

Iz Tvrđave kulture poručuju da će se koncert održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera, u ograničenom kapacitetu.

Postavke pristupačnosti