HR
EN

Odbrojavanje do vrhunca koncertne sezone kreće - Asaf Avidan stiže za dva tjedna!

22.07.2021.

Nakon prošlogodišnje odgode, koncert Asafa Avidana na šibenskoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila uskoro postaje stvarnost! Umjetnički genijalac svjetskog glasa održat će 6. kolovoza svoj prvi nastup u Hrvatskoj. Šibenik se tako našao na popisu lokacija u sklopu ljetne turneje koja uključuje najpoznatije europske festivale poput Exita, Jazz festivala u Nici i Electric Castlea. Avidan je jedan od rijetkih svjetskih glazbenih imena koji ovo ljeto nastupaju u Hrvatskoj, usprkos svemu.

Publika na tvrđavi dobit će jedinstvenu priliku poslušati materijale s njegovog posljednjeg, sedmog albuma Anagnorisis čija je istoimena turneja najvećim dijelom isplanirana za 2022. godinu. Album je nastao iz svojevrsne kreativne krize koja je Avidana nagnala da se povuče od nastupa uživo i neko vrijeme provede u svom domu na sjeveru Italije. Povlačenje je rezultiralo albumom kojeg je kritika proglasila jednom od najuspješnijih umjetničkih izjava u ionako slavnoj Avidanovoj karijeri.

Ove se godine izraelski kantautor koji slovi za jednog od najboljih izvođača uživo zasluženo vraća pod svjetla pozornica, a na radost svih obožavatelja u Hrvatskoj i šire, jedna od njih je i jedinstvena pozornica Tvrđave sv. Mihovila. Upravo Asafov koncert predstavlja vrhunac bogate koncertne sezone kojeg istinski ljubitelji glazbe zasigurno neće propustiti.

Ekspresivan, androgin glas ovog jedinstvenog umjetnika često znaju uspoređivati s Jeffom Bucklyjem i Ninom Simone. Iako se na glazbenoj sceni pojavio relativno kasno, kao 26-ogodišnjak, Asafova diskografija broji sedam albuma, a oni snimljeni s bendom Mojos - Reckoning, Poor Boy – Lucky Man i Through The Gale – zabilježili su zavidan uspjeh i doprli do šire publike. Svjetsku je popularnost donio mu je remiks pjesme Reckoning Song (One Day), njemačkog DJ-a Wankelmuta, koji se popeo na vrhove glazbenih ljestvica i zabilježio ogroman komercijalan uspjeh.

Nakon godinu dana čekanja, taj „jedan dan“ je napokon ovdje! Iznimno ograničen broj ulaznica za koncert još uvijek je dostupan u sustavima Eventim i Croatia Tickets, online i na prodajnim mjestima, kao i u City Pointu šibenskih tvrđava po cijeni od 260 kuna.

Organizator koncerta, Tvrđava kulture Šibenik ističe da će se koncert održati uz ograničeni kapacitet sukladno aktualnim preporukama Nacionalnog stožera uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, stoga nije potrebno predočenje COVID potvrda.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti