HR
EN
06. kolovoza / 21:30h

Asaf Avidan

Dojmove i fotogaleriju s koncerta pogledajte OVDJE!

 

NAJAVA KONCERTA

Hrvatska publika u ljeto 2021. konačno će dočekati taj jedan danpremijerni nastup Asafa Avidana u Hrvatskoj!

Tvrđava sv. Mihovila predstavit će umjetničkog genijalca koji slovi za jednog od najboljih izvođača uživo, a publika će imati priliku premijerno čuti i materijale s njegovog posljednjeg albuma Anagnorisis, objavljenog u rujnu 2020. Nakon internacionalnog uspjeha, platinastih i zlatnih naklada studijskih albuma, nastupa na najvećim festivalima i rasprodanih solo turneja, ovaj se kantautor i multi instrumentalista vratio pod svjetla pozornice, a na europskoj turneji našla se i pozornica šibenske tvrđave.

Ekspresivan, androgin glas Asafa Avidana koji jednako podsjeća na Jeffa Buckleyja koliko na Ninu Simone najbolje je opisao Jon Pareles za New York Times - "piše kao Leonard Cohen, pjeva kao Robert Plant, a ima karizmu kabare performera." Svoje putovanje, potragu za istinom i iskrenošću, kako sam karakterizira svoju umjetnost, Asaf Avidan započeo je relativno kasno, kao 26-ogodišnjak, potaknut bolnim prekidom dugogodišnje ljubavne veze. Nastaje tada mini-album Now that you're leaving, od strane publike i kritike odmah prihvaćen u rodnom Izraelu. Nedugo zatim, 2006. godine, Asaf okuplja bend nazvan Mojos s kojima slijede albumi Reckoning, Poor Boy – Lucky Man i Through The Gale koji su zabilježili zavidan uspjeh i doprli do šire publike, a svjetsku popularnost stekao je remiksom Reckoning Song (One Day) njemačkog DJ-a Wankelmuta koji se popeo na vrhove glazbenih ljestvica i zabilježio ogroman komercijalan uspjeh.

Snažna umjetnička vizija odvela ga je u samostalne vode, kada 2012. godine nastaje izrazito uspješan Different Pulses kojim Asaf Avidan otkriva nove načine umjetničkog izražavanja i izmiče žanrovskim klasifikacijama, ispipavajući mogućnosti modernoga popa. Slijede introspektivni Gold Shadow i Study on Falling  u kojima elementi jazza, folka, soula, rocka i bluza, uhvaćeni u mrežu snažnih Asafovih tekstova i jedinstvene vokalne interpretacije, prodiru duboko u istine ljudske emocije.

 

ULAZNICE SU U PRODAJI

 

VAŽEĆE EPIDEMIOLOŠKE MJERE:

Prema aktualnim protuepidemijskim mjerama, kapacitet gledališta tvrđave je ograničen, a za sve posjetitelje su osigurana sjedeća mjesta na propisanoj distanci. Pri ulasku na koncert provodit će se propisane epidemiološke mjere (dezinfekcija ruku, mjerenje temperature, prikupljanje kontakt podataka) kako bi osigurali maksimalnu sigurnost posjetitelja na tvrđavi, stoga za ulazak na koncert nije potrebna COVID potvrda.

 

DODATNI INFO:

Koncert se trebao održati prošle godine, a kupljene ulaznice su važeće i za novi datum. Povrat ulaznica omogućen je kupcima kojima ne odgovaraju novi termini događanja. Pravo na povrat sredstava kupci imaju na prodajnim mjestima na kojima su ulaznice kupljene u njihovo uredovno radno vrijeme, do 4.8.2021.

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti