HR
EN

Nastavlja se rođendansko slavlje Tvrđave Barone nedjeljama!

14.02.2023.

I ovu nedjelju puno dobrih razloga za đir do Baronea: šetnja bedemima s vodičem, dječja radionica, VR igre, akcija u Klubu prijatelja i druga kava gratis očekuju sve posjetitelje i ovu nedjelju! 

Ulaz na tvrđavu Barone je slobodan tijekom cijele veljačea u nedjelju 19. veljače posjetitelji će od 11 sati ponovno imati priliku prošetati bedemima tvrđave u pratnji našeg vodiča, od 11.30 sati najmlađi posjetitelji okušat će se na radionici 'Portret starog Šibenika', a svi koji to žele moći će isprobati VR igre posebno osmišljene za Tvrđavu kulture.

Edukativna, zabavna i kreativna dječja radionica ‘Portret starog Šibenika’ počinje u 11,30 sati, a budući da je broj sudionika ograničen, prijave su obavezne.  

Nakon projekcije dokumentarnog filma Barone kroz koji će djeca upoznati glavne točke svakodnevnog gradskog života Šibenika u 17. stoljeću te ličnosti baruna von Degenfelda, junaka obrane grada za vrijeme Kandijskog rata i povjesničara Frane Divnića, svoje znanje o istima djeca će provjeriti kvizom!“, najavljuju iz Tvrđave kulture.  

Radionica je namijenjena djeci starijoj od 10 godina, traje oko sat vremena, a sudionici se prijavljuju na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote u 14 sati. Nakon radionice, posjetitelji će se u unutarnjem prostoru caffe bara na Tvrđavi Barone moći ponovno okušati u tematskim VR igrama posebno izrađenima za Tvrđavu kulture! 

Zadnju nedjelju u veljači najmlađe posjetitelje očekuje još jedna radionica, "Šibenski vremeplov", te brojne pogodnosti za sve posjetitelje.

Također obje nedjelje ponavljamo akciju u caffe baru; druga naručena kava je gratis, kao i akciju 1+1 učlanjenja u Klub prijatelja šibenskih tvrđava. Članska iskaznica, uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, omogućuje i povoljniju kupovinu ulaznica za brojne programe na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen“, naglašavaju iz Tvrđave kulture.  

Podsjetimo, ulaz na Barone slobodan je sve do kraja veljače. Edukativne i zabavne dječje radionice održavat će se i vikendima u veljači, a novosti i informacije o programima pratite i na Instagram i Facebook profilima Tvrđave Barone.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti