HR
EN

M.S.A.Q. uz saksofonista Harryja Sokala na ovotjednoj Strani B

26.08.2019.

Dobro poznatom šibenskom Mate Skračić Adaptive Quartetu (M.S.A.Q.) večeras, 26. kolovoza, na Tvrđavi Barone pridružit će se austrijski saksofonist Harry Sokal. Program sastavljen od vokalnih ali i instrumentalnih jazz, blues, bossa nova standarda, uz poneki funk ili fusion broj, zvuk je ovotjedne Strane B u kojem će publika uživati od 21:30 sati.

Suradnja među glazbenicima započela je prije više od pet godina na Festivalu slobodne glazbe u Murteru. Jedan od organizatora je Mate Skračić, a Sokal se pojavio u pratnji orguljaša Raphaela Wressniga - ostalo je povijest. Kolaboracija se nastavila tijekom godina – Sokal je rado viđen gost na koncertima M.S.A.Q., a skupa muziciraju kada im pođe za rukom uskladiti slobodne datume u inače gustom rasporedu. Kolegama iz šibenskog kvarteta Sokal je prenio bogato glazbeno iskustvo, a kvartetu je uvijek čast na koncertima ugostiti glazbenika njegova kalibra.

Repertoar koji će izvesti na pozornici nad gradom odgovara senzibilitetu glazbe M.S.A.Q. Ovog puta ona će biti obogaćena Sokalovim tenor saksofonom Coltraneovskog duha, ali i s puno bluesa i osjećaja za funk i soul. Harry Sokal, po profesiji glazbeni pedagog i umirovljeni akademski profesor, svoje je glazbeno umijeće stekao kroz dugogodišnje sviranje u svjetski poznatom kvintetu Arta Farmera. Surađivao je s priznatim imenima međunarodne jazz scene poput Vienna Art Orchestra, Carla Bley Big Band, Art Blakey, Idris Muhammad i mnogih drugih.

U muziciranju svjetskog kalibra uživat će članovi Kluba prijatelja, kojima je ulaz slobodan. Dobrodošla je i njihova pratnja uz kupon „Povedite prijatelja“, kao i ostali posjetitelji s važećom dnevnom ulaznicom za posjet Tvrđavi Barone.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti