HR
EN
26. kolovoza / 21:30h

STRANA B: M.S.A.Q. w/ Harry Sokal

Dobro poznati šibenski kvartet udružio je snage s renomiranim austrijskim saksofonistom Harryjem Sokalom. Suradnja među glazbenicima započela je prije više od pet godina na Festivalu slobodne glazbe u Murteru. Jedan od organizatora je Mate Skračić, a Sokal se pojavio u pratnji orguljaša Raphaela Wressniga - ostalo je povijest. Uspješna suradnja nastavila se tijekom godina, te saksofonist gostuje na koncertima M.S.A.Q. kada im pođe za rukom uskladiti datume.

Na Tvrđavi Barone kvartet i saksofonist pripremili su program sastavljen od vokalnih ali i instrumentalnih jazz, blues, bossa nova standarda uz poneki funk ili fusion broj. Repertoar odgovara senzibilitetu glazbe M.S.A.Q. koja je ovog puta bila obogaćena Sokalovim tenor saksofonom "Coltraneovskog" duha, ali i s puno bluesa i osjećaja za funk i soul.

Bogato glazbeno iskustvo Sokal je prenio i kolegama iz šibenskog kvarteta kojem je čast na koncertima ugostiti glazbenika njegova kalibra. Po profesiji glazbeni pedagog i umirovljeni akademski profesor, iskustvo je stekao kroz dugogodišnje sviranje u svjetski poznatom kvintetu Arta Farmera. Surađivao je s priznatim imenima međunarodne jazz scene poput Vienna Art Orchestra, Carla Bley Big Band, Art Blakey, Idris Muhammad, Joe Zawinul, Jean Paul Bourelly, Dave Holland, Michel Portal, Daniel Humair, Harry Pepl, Jene Jackson i Andy McKee. 

Ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti