HR
EN

Film "Luzzu" na Baroneu gledamo u kolovozu, uskoro točan datum prikazivanja

15.07.2022.

Projekcija filma Luzzu koja se trebala održati na Tvrđavi Barone 13. srpnja, a odgođena je zbog velikog požara u okolici Šibenika, prebacuje se u filmski program u kolovozu - točan datum bit će poznat uskoro.

Kupljene ulaznice vrijede za novi datum prikazivanja prvog malteškog filma ikada prikazanog, i nagrađenog, na platnu velikog festivala - Sundance Film Festivala. Film odlikuje iznimna kamera i gluma, egzotika malteškog krajolika te šarenilo tradicionalnih drvenih brodova luzzu, a glavnu ulogu ribara u očajničkoj financijskoj situaciji koji ulazi u svijet ilegalnog ribolova igra naturščik Jesmark Scicluna nagrađen za impresivnu ulogu na Sundanceu.

Jesmark je mladi malteški ribar koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca. Sve manji ulovi, nametnute zakonske restrikcije i kompetitivno ribarsko tržište dovode ga do financijske krize koju produbljuju neočekivani izdaci za zdravlje novorođenog sina. Očajnički želeći financijski osigurati obitelji, Jesmark ulazi u svijet ilegalnog ribolova okrećući pritom leđa generacijama ribarske tradicije.

Film donosimo ga u suradnji s splitskim Festivalom mediteranskog filma, a točan datum prikazivanja bit će poznat uskoro.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti