HR
EN
13. srpnja / 21:30h

Projekcija filma koja je odgođena zbog velikog požara u okolici Šibenika prebacuje se u filmski program u kolovozu - točan datum bit će poznat uskoro. Kupljene ulaznice vrijede za novi datum prikazivanja.

Filmska srijeda na Baroneu: LUZZU

r. Alex Camilleri, Malta, 2021., 94', (12)

 

LUZZU je prvi malteški film ikada prikazan, i nagrađen, na platnu velikog festivala - Sundance Film Festivala. Film odlikuje iznimna kamera i gluma, egzotika malteškog krajolika te šarenilo tradicionalnih drvenih brodova luzzu, a glavnu ulogu ribara u očajničkoj financijskoj situaciji koji ulazi u svijet ilegalnog ribolova igra naturščik Jesmark Scicluna nagrađen za impresivnu ulogu na Sundanceu.

Jesmark je mladi malteški ribar koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca. Sve manji ulovi, nametnute zakonske restrikcije i kompetitivno ribarsko tržište dovode ga do financijske krize koju produbljuju neočekivani izdaci za zdravlje novorođenog sina. Očajnički želeći financijski osigurati obitelji, Jesmark ulazi u svijet ilegalnog ribolova okrećući pritom leđa generacijama ribarske tradicije.

Film je na rasporedu Ljetnog kina Barone u srijedu, 13. srpnja, a donosimo ga u suradnji s splitskim Festivalom mediteranskog filma.

 

 

KAKO DO ULAZNICA?

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 30 posto na redovnu cijenu ulaznice (30kn)

  • na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u redovnom radnom vremenu
  • na ulazu Tvrđave Barone uoči projekcije filma, ukoliko nisu rasprodane

Svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti:

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti