HR
EN

Fikcio Monger zabavlja publiku na Mihovilu prije i nakon Bonoba: Pripremio je unikatni set!

19.07.2023.

Mirko Rak, odnosno Fikcio Monger, zabavljat će publiku na Tvrđavi sv. Mihovila uoči i nakon nastupa Bonoba koji u Šibenik stiže 8. kolovoza!  

- Za opening set pripremio sam nešto novo, kreirano baš za ovu priliku. Bit će to kombinacija organskih i elektronskih instrumenata. Počet ćemo s chill out i nastaviti s plesnijom glazbom. Na aftershowu, koji se događa ispod tribina, DJ set će biti baziran na organskoj elektronici s primjesama housea – najavljuje Fikcio.  

Iza aliasa Fikcio Monger krije se talentirani glazbenik i producent iz Šibenika Mirko Rak. Rak je jedan od najinovativnijih šibenskih glazbenika koji se sa svojim prethodnim projektom, bendom The FogSellers, u kratkom periodu pozicionirao u sam vrh live izvođača elektronskog glazbenog žanra.

Nakon eksperimentiranja s elektronikom u FogSellersima, odlučio se na radikalniji pristup elektronici te započeo projekt Fikcio Monger koji se bazira na live izvedbama. Svaki set je drugačiji baš zbog toga što se sve izvodi live. Samog sebe jednom rečenicom opisuje kao producenta i izvođača koji kombinira elektronsku i organsku glazbu u formi improvizacije. Nastup u kolovozu na Tvrđavi sv. Mihovila, koja ovo ljeto obilježava desetu koncertnu sezonu, bit će mu već šesti prateći s Bonobom!

Bonobo, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama headliner velikih svjetskih festivala, na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila nastupa u pratnji osmeročlanog benda u sklopu iznimno uspješne turneje ‘Fragments Live’.

Koncert Bonoba je rasprodan, a start je u 21 sat!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti