HR
EN
08. kolovoza / 21:00h

UPDATE: Koncert Bonoba na Tvrđavi sv. Mihovila je rasprodan!

Bonobo Live - RASPRODANO!

Novo ime desete sezone na Tvrđavi sv. Mihovila: U Šibenik stiže Bonobo! 

Bonobo, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama headliner velikih svjetskih festivala, nastupa na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 8. kolovoza, gdje će ujedno i obilježiti desetu sezonu jedne od najljepših pozornica na Jadranu.

Simon Green, umjetničkog imena Bonobo, na sceni je više od 20 godina, a na pozornici Tvrđave sv. Mihovila nastupit će u pratnji osmeročlanog benda u sklopu iznimno uspješne turneje ‘Fragments Live’. 

Poznat po vještinama kombiniranja trip-hopa, jazza, elektronike, hip hopa i jazza, Bonobo u Šibenik dolazi izvesti stvari iz bogate dvadesetogodišnje karijere, s posebnim naglaskom na posljednji album Fragments – najemotivniji album koji je ikada stvorio. 

Fragments je nastao od eksperimentiranja i ideja na koje su najviše utjecale Bonobove suradnje i bijeg u divljinu. Za razliku od ostalih albuma koje je stvarao na putu između turneja i koncerata, Fragments  je nastao dok je svijet mirovao u izolaciji, a Bonobo tražio inspiraciju u divljem, negostoljubivom okruženju Doline smrti.

„Tražio sam inspirirajuća, otuđena i jedinstvena mjesta“, kaže proslavljeni glazbenik koji je u Dolinu smrti otišao sasvim sam na dan koji se pokazao najvrućim u povijesti u toj negostoljubivoj pustinji nekoliko sati vožnje od njegovog doma u Los Angelesu. 

Fragments su sinteza borbe i izolacije, kako kolektivne tako i osobne, s energičnim, sretnim povratkom: veličanstven glazbeni podsjetnik da kreativnost i nada nastaju iz razočaranja i unutarnje borbe u najneočekivanijim trenucima. 

Bonobo, jedan od najvećih u svijetu dance glazbe, ove je godine bio dvaput nominiran za prestižnog Grammyija, s Fragments za najbolji dance/elektronski album i s Rosewood za najbolju dance/elektronsku pjesmu. 

Njegov album Migrations iz 2017. godine bio je na prvom mjestu Billboard dance ljestvice i među Top Ten albuma niza zemalja Europe i svijeta. Bonobo je surađivao sa sjajnim imenima - Erykah Badu, Ólafur Arnalds, Jon Hopkins, George Fitzgerald, London Grammar, Gorillaz i Michael Kiwanuka, koji je na sv. Mihovilu nastupao u ljeto 2019. godine.

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 45€, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 55€. Ulaznice su dostupne od 23. ožujka u sustavu Eventim isključivo korisnicima Mastercard® kartica prva 24 sata, a svi ostali do njih mogu od četvrtka u podne na Eventimu i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik. 

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u City pointu Tvrđave kulture Šibenik. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti