HR
EN

Gdje kupovati kao lokalaci u Šibeniku? Ovih 8 mjesta ne smijete propustiti!

10.03.2024.

Ako na jedan dan želite doživjeti kako je to živjeti u Šibeniku, ovih osam mjesta ne bi trebali zaobići.

  1. Gradska tržnica

Gradska tržnica najbolje je mjesto za kupovinu lokalnih namirnica. Ovdje ćete pronaći bogatu ponudu mesa, ribe, mliječnih proizvoda te voća i povrća. Tržnica se nalazi u samom centru grada, a najbolje ju se posjetiti rano ujutro jer obično najbolji proizvodi nestanu do podneva!

  1. Second-hand trgovine

U Vintage Love Botiqueu pronaći ćete jako dobar izbor vintage i retro odjeće; od modnih dodataka, do klasičnih komada. Ispred prekrasno uređenog izloga u centru grada obično zastaju svi istinski ljubitelji mode.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Vintage Love (@vintage_love_sibenik)

Textile Net Second Hand mjesto je gdje ćete pronaći odlične popuste. Trgovina ima širok asortiman second-hand odjeće i nudi popuste svaki tjedan.

  1. CD shop Butiga

Butiga je jedini preostali CD shop u Šibeniku. Nudi bogatu kolekciju vinil ploča i CD-a, a u izboru će vam zasigurno pomoći vlasnik, u Šibeniku poznat kao glazbeni znalac. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Branko Polegubić (@tip_iz_butige)

  1. Opa Concept Store

Odmah do trgovine Butiga smjestio se Opa Concept Store. Stoga, nakon što ste odabrali sundtrack koji će obilježiti vaš boravak u Šibeniku, izaberite i komad odjeće ili suvenir koji ćete ponijeti doma. Ova slatka mala trgovina nudi jedinstven izbor odjeće i modnih dodataka!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Opa! (@opa_concept_store)

  1. LOKAL Artisan Products

U trgovini smještenoj na glavnoj ulici stare gradske jezgre, u Šibeniku poznatoj kao Kalelarga, čeka vas veliki izbor različitih lokalnih proizvoda; kozmetike, pića, originalnih poklona, dekoracija…

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ŠibenikIN Style (@sibenikinstyle)

  1. City Point

City Point je savršeno mjesto za pronalazak originalnog poklona, nakita ili dekoracije za vaš dom. Uz to, ovdje možete dobiti sve informacije o aktualnim događajima na tri šibenske tvrđave (Mihovil, Barone i Ivan) te u Kući umjetnosti Arsen, a na istom mjestu za iste možete kupiti ulaznice!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tvrđava sv. Mihovila (@stmichaels_fortress)

  1. Lukin cvjetni kutak

Kupovina cvijeća uvijek je dobra ideja, bilo da ga kupujete za sebe ili dragu vam osobu, a Luka je taj koji zna složiti savršeni buket!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @idemo_do_grada

  1. Pekare

Ako ste se u Šibeniku zatekli gladni nakon izlaska, pekare su najpopularnije mjesto za prezalogajiti! Pekara Dalma 2 u kvartu Vidici najpopularnije je mjesto za jesti nakon izlaska, i to ponajprije zbog osoblja, odnosno prodavačice poznate kao Teta. Tetu ćete prepoznati odmah. Ljubazno će vas pozdraviti, ispričati smiješnu anegdotu, a onda i nahraniti. I budite sigurni da će se sjetiti vašeg imena sljedeći put kad dođete!

Od ostalih pekara, odličan izbor nude Dan & Noć, Bobis i Mlinar. Birajte između bureka, pizze, sendviča, wrapova, kroasana i krafni. A ako pak Šibenik posjećujete usred ljeta, obavezno odite na plažu Jadrija na krafne 'Kod Rušija'!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Un Mondo di Sapori (@unmondodisapori)

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti