HR
EN

10 razloga zašto posjetiti Šibenik na proljeće!

11.03.2024.

Proljeće je zapravo idealno vrijeme za istraživanje Šibenika i okolice! Za razliku od ljetnih mjeseci kada su ulice grada prepune turista, na proljeće u ljepotama Šibenika možete uživati u miru.

  1. Istraži tvrđave

Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Ivana su must-see lokacije u Šibeniku. Osim prekrasnog pogleda koji oduzima dah, tvrđave nude jedinstveno iskustvo bogate povijesti i kulture interpretirano pomoću suvremene tehnologije. Dobra vijest je da za posjet sve tri tvrđave možete kupiti jedinstvenu ulaznicu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tvrđava sv. Mihovila (@stmichaels_fortress)

  1. Posjeti UNESCO baštinu

Katedrala sv. Jakova predstavlja remek-djelo svjetske arhitekture i nezaobilazna je lokacija tijekom posjeta Šibeniku. Koliko je zapanjujuća vanjština Katedrale, toliko dah oduzima i njezina unutrašnjost. Tvrđava sv. Nikole drugi je šibenski jedinstveni spomenik svjetske graditeljske baštine uvršten na Popis svjetske baštine UNESCO-a. Posjet Tvrđavi sv. Nikole je moguć isključivo morskim putem, brodom u organizaciji Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

  1. Izgubite se u labirintu gradskih ulica

Stara gradska jezgra Šibenika je labirint malih, ali živopisnih ulica koje su okružene prekrasnim povijesnim zgradama. Istražite uličice i otkrijte skrivene dragulje poput brojnih gradskih palača, Gradske vijećnike, Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku ili Gradske knjižnice Juraj Šižgorić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dalmatia Šibenik (@visit_dalmatiasibenik)

  1. Provozajte se brodom do Nacionalnog parka Krka

Kratka vožnja brodom dovest će vas do predivnih krajolika i zapanjujućih slapova rijeke Krke. Polazište je u gradiću Skradinu koji je od Šibenika udaljen svega petnaestak minuta. Posjet Nacionalnom parku Krka posebno je iskustvo baš u proljeće kada je vegetacija u punom cvatu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Croatia Travel Info (@croatiatravelinfo)

  1. Posjetite Srednjovjekovni vrt sv. Lovre

Ovaj jedinstveni vrt smješten je u samom srcu Šibenika. U njemu ćete pronaći različite primjere ljekovitog mediteranskog bilja, cvijeća i voćaka. Vrt je savršena oaza za predah nakon šetnje gradom.

  1. Opustite se na plaži Banj

Šibenik ima prekrasnu obalu, a plaža Banj je odlično mjesto za relaksaciju i upijanje sunčevih zraka. Plaža je udaljena svega par minuta od centra grada, a s nje se pruža prekrasan pogleda na staru gradsku jezgru.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Claudia Alicja (@claudia_alicjaa)

  1. Otkrijte povijest u Muzeju grada Šibenika

O bogatoj kulturi i povijesti Šibenika najviše ćete naučiti posjetom gradskoj Muzeju koji je smješten u prekrasnoj palači iz 17. stoljeća. U muzeju su izloženi bogati arheološki nalazi, povijesni dokumenti te umjetnine.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Muzej grada Šibenika (@muzejgradasibenika)

  1. Priključite se vođenoj turi gradom

Sve zanimljivosti o Šibeniku najbolje će vam ispričati lokalni vodiči. Pridružite se vođenoj turi i saznajte lokalne legende, detalje o kulturi i životu Šibenčana.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Love Sibenik (@lovesibenik)

  1. Uživajte u lokalnoj gastronomiji

Proljeće je idealno vrijeme za okusiti tradicionalna dalmatinska jela. Probajte lokalne specijalitete poput ribe na gradele, peke i pašticade, a svakako i kušajte lokalna vina!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Konoba Nostalgija (@konoba.nostalgija)

  1. Posjetite kulturni event

U Šibeniku su tijekom proljeća organizirani različiti kulturni događaji, uključujući koncerte, umjetničke izložbe i kazališne predstave u Kući umjetnosti Arsen, Azimutu, Muzeju grada Šibenika ili Gradskoj knjižnici. Provjerite kalendar lokalnih događaja i pogledajte neki nastup ili izložbu kako bi što bolje upoznali lokalnu kulturu.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti