HR
EN

Za djecu - Moja tvrđava znanja

Kutak za najmlađe s tvrđava smo preselili online! Prihvatite izazov i testirajte znanje u igrama brzine i snalažljivosti.

Zabava uz učenje namijenjena je uzrastima 10+, no okušati se mogu svi.

Neka igre započnu - sretno!

 

1. Pošalji kulturne znamenitosti doma 

Ovih dana mnogim kulturnim znamenitostima nedostaju njihovi posjetitelji, pa su se one odlučile na putovanje po čitavoj zemlji. Međutim, znamenitosti su se ubzo izgubile i ne mogu pronaći put do kuće. Pomozite im da se vlakom lakše vrate doma kako bi ih opet mogli posjetiti!

 

2. Križaljka

Riješite križaljku i upoznaj svoj grad!

 

3. Poznati Šibenčani 1 (Otmica Šibenčana)

Zlobne krtice su provalile u grad s namjerom da otmu poznate Šibenčane. Spriječite ih da ne pobjegnu!

 

4. Poznati Šibenčani 2 (Tko je tko?)

Netko želi biti znanstvenik, netko pjevač, a netko glumac! Naučite koja su to zanimanja slavnih Šibenčana!

 

5. Mali šibenski rječnik

Svaka regija ima svoj dijalekt i originalne riječi. Naučite koje se to riječi često koriste u Šibeniku i Dalmaciji te što one znače.

 

6. Šibenski kompas - gradske znamenitosti

Koliko dobro poznajete Šibenik? Znaš li gdje se točno nalaze glavne gradske znamenitosti koje svi iznova želimo posjetiti? Smjestite odgovore na točna mjesta!

 

7. Šibenski kompas - gradske četvrti

Šibenik je prepun malih ulica i kala koje tvore brojne gradske četvrti. Naučite koje su to četvrti te ih smjestite na karti kako bi uvijek znali gdje se točno nalazite.

 

8. Velika opsada Šibenika

Davne 1647. Šibenik je doživio najveći napad u čitavoj gradskoj povijesti. Kroz stari prikaz grada otkrijte kako je Šibenik tada izgledao, tko je bio neprijatelj, a tko prijatelj te na kojim lokacijama su se Šibenčani obranili.

 

9. Kviz prepun začina

Koliko poznajete biljke koje možemo vidjeti u Dalmaciji? Brzo i spretno ih prepoznajte te naučite zašto većinu njih koristimo u dalmatinskoj kuhinji!

 

10. Skloni se u točnu tvrđavu

Zli duhovi su napravili novu opsadu Šibenika i jedino je moguće pobjeći na sigurno u gradske tvrđave. Pozorno čitajte pitanja i u labirintu pronađite ulaz u točnu tvrđavu.

 

Više o projektu Moja tvrđava znanja

Edukativne sadržaje i programe Moja tvrđava znanja Tvrđava kulture osmislila je s ciljem da djecu i mlade detaljnije upozna s povijesnim nasljeđem tvrđava i grada Šibenika. Radi se o nizu interaktivnih radionica na kojima se kroz kreativan pristup djeci i mladima omogućuje da pobliže upoznaju, dožive i razumiju vrijednost spomeničke i kulturne baštine.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti