HR
EN

Programi za djecu i mlade

Tvrđava kulture Šibenik na svim lokacijama pod svojim upravljanjem provodi različite programe i aktivnosti namijenjene djeci i mladima. 

Programi su nastali s težnjom poboljšanja kulturne ponude i kvalitete života u Šibeniku, a dostupni su i svim ostalim posjetiteljima grada. Cilj provođenja programa za djecu i mlade je razvoj nove publike kojoj će kultura (u bilo kojem svom obliku) biti neophodan dio života.

U sklopu programa Moja tvrđava znanja na tvrđavama Sv. Mihovila, Barone i Sv. Ivana se kroz učenje, igru te individualni i grupni rad prilagođen dječjem uzrastu uspješno prenosi baština šibenskih tvrđava, dok se u Kući umjetnosti Arsen najmlađi upoznaju s dramskom i filmskom umjetnosti kroz programe Bubamarac i Filmski kukuriku.

Moja tvrđava znanja i Filmski kukuriku su posebno organizirani programi za školske skupine, dok je Bubamarac kontinuirani program dostupan široj publici. 

U nastavku saznajte više o programu Moja tvrđava znanja (što obuhvaća, kome je namijenjen i kako planirati posjet), a za informacije o programima Filmski kukuriku i Bubamarac posjetite web Kuće umjetnosti Arsen - linkovi su u dnu stranice.

 

MOJA TVRĐAVA ZNANJA

Moja tvrđava znanja je edukativni program Tvrđave kulture Šibenik namijenjen djeci i mladima koji kroz učenje, igru te individualni i grupni rad prilagođen dječjem uzrastu uspješno prenosi baštinu šibenskih tvrđava.

Tvrđave su u prošlosti podizane kako bi grad obranile od neprijatelja, a danas su postala mjesta novih spoznaja, iskustava i doživljaja. Stoljeća nasljeđa preoblikovali smo u nove sadržaje zanimljive svim generacijama posjetitelja, a najvažniji od svih su ipak djeca i mladi. O bogatoj hrvatskoj povijesti i kulturi itekako vrijedi učiti, a najbolje se uči, vjerujemo da znate, u izvornom okruženju i kroz kreativan pristup temi. Upravo tome je namijenjena Moja tvrđava znanja. 

Bilo da se odlučite za stručno vodstvo ili radionički program, posjet tvrđavama jedinstvena je prilika da djeca pobliže upoznaju, dožive i razumiju vrijednost spomeničke i kulturne baštine.

preuzmite brošuru

PLANIRANJE POSJETA

Radionice se održavaju za organizirane školske skupine, prema najavi i rezervaciji termina. Radionice su besplatne uz kupljene grupne ulaznice.

Sadržaj radionica varira ovisno o odabranoj lokaciji – tvrđavi na kojoj se ista odvija, a pojedine radionice se mogu prilagoditi različitim dobnim skupinama.

Kako bi se svim učenicima omogućio kvalitetan posjet i sudjelovanje na radionici, preporučeni broj djece u jednoj skupini je do 20 učenika. Ukoliko je broj djece veći od navedenog, a dogovorena tema posjeta ista, voditelji radionica podijelit će učenike u više skupina.

 

KONTAKTIRAJTE NAS!

Upit za dodatne informacije te rezervaciju termina uputite mailom ili pozivom na broj:

citypoint@tvrdjava-kulture.hr / + 385 (0)91 619 65 34

info@tvrdjavakulture.hr / + 385 (0)91 497 55 47

 

SAZNAJTE VIŠE O PROGRAMIMA U ARSENU

FILMSKI KUKURIKU

Filmski kukuriku Kuće umjetnosti Arsen programska je linija namijenjena osnovnim i srednjim školama, dostupna za vrijeme školske godine.

Filmski kukuriku omogućuje posebne projekcije za učenike, a kako bi učenici što uspješnije savladali filmsku materiju i da bi interpretacija odabranoga filma bila olakšana, za nastavnike su kreirani nastavni listići.

Detalje potražite na kucaarsen.hr, a za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas na info@kucaarsen.hr

BUBAMARAC

Bubamarac, program za djecu i mlade Kuće umjetnosti Arsen jedini je kontinuirani program za tu publiku u Šibeniku. 

Vikendima od 11 sati maloj publici donosi predstave i filmove prilagođene dječjem uzrastu, a povremeno se održavaju i ostali programi (radionice iz područja filma, slikarstva, arhitekture i stvaralaštva općenito) uz puno smijeha i dobre zabave.

Detalje o programu i raspored događanja možete pratiti na kucaarsen.hr

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti