HR
EN
19. lipnja / 21:00h

Srđan Ivanović: Modular

Srđan Ivanović, sarajevski bubnjar, skladatelj i aranžer s pariškom adresom na Tvrđavi Barone predstavit će 'Modular', prvi album pod njegovim imenom. Album je nastao kao spoj senzibiliteta Istoka i Zapada, a ritmovi i melodije na njemu odražavaju Ivanovićevu posvećenost istraživačkom i inovativnom jazzu.

- Svi moji albumi su drugačiji. Naziv albuma Modular koji je ćemo predstaviti dopao mi se zbog brojnih značenja. Postoji modularnost u smislu da spontano oblikujemo formu kompozicije; ali postoji i modulacija kada prirodno fluktuiramo sa svojom intuicijom. Moduliramo kroz naše uši, naš instrument, sadašnji trenutak. Konačna interakcija je sa slušaocem, koji također percipira i modulira zvuk na svoj način. U muzici mi se sviđa sloboda da promijenim zvuk. Ne plašim se različitih pristupa i oni koji prate moj rad vole iznenađenja i otkrivanje nečega potpuno novog'- naglašava Srđan Ivanović.  

Bubnjar inspiraciju crpi iz vlastitog porijekla: odrastanje u Ateni njegovoj je glazbi dalo atipičnu mješavinu zvukova i instrumenata karakterističnih za to podneblje, dok mu je rodna Bosna i Hercegovina doprinijela tradicionalno balkanskim zvukom. Obrazovanje i glazbenu karijeru nastavio je u Europi gdje je upoznao članove sastava Blazin' Quartet s kojima je snimio četiri albuma, nastupao na pet kontinenata i osvojio brojne nagrade.

U Šibeniku će uz Ivanovića nastupiti Ludivine Isambourg, vrsna flautistica koja dolazi iz elektro-jazz scene i donosi veliku energiju bend; Manu Codija, legendarni gitarist s kojim surađuje gotovo dva desetljeća i Matis Regnault, mladi basista s kojim često nastupa u Parizu.

Vrhunsko glazbeno dostignuće, majstorske izvedbe glazbenika i atmosfera ljetne večeri na Baroneu kombinacija je koja se ne propušta. 

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

 

O BARONE JAZZ FESTIVALU

Od lipnja pa sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri vrhunskog muziciranja. 

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!