HR
EN
27. srpnja / 21:30h

Šibenik Dance Festival: TOGETHER TO GET THERE

Šibenik Dance Festival: TOGETHER TO GET THERE

 

Dvanaesto izdanje Šibenik Dance Festivala na Tvrđavu Barone donosi bogat program plesnih predstava i radionica za djecu.

 

21:30 TVRĐAVA BARONE

TOGETHER TO GET THERE

Koncept, režija i interpretacija: Akira Yoshida & Lali Ayguade

 

Together To Get There – intimni je susret koji nadilazi riječi i otkriva ljudsku bit kroz krhkost, snagu i ravnotežu. Pratimo međusobnu podršku dvoje ljudi, osjećaj jedno za drugoga, komunikaciju bez riječi, osjećaj vremena uronjenog u svijet stvoren između dvoje. Pratimo vrijeme koje se proteže i zaustavlja kao da nikad neće završiti. Trenuci zaborava i razlike izlaze na vidjelo. Suprotni spolovi, krhkost i snaga, prepuštanje i želja za kontrolom simboliziraju ravnotežu i nestabilnost. Autori razotkrivaju pravu ljudsku prirodu s onu stranu dobra i zla, u vremenu ili svijetu prije ili poslije, kao organizam koji personificira naš život i njegov nezaustavljivi proces.

Lali Ayguadé završila je Konzervatorij Liceu u Barceloni, a zatim nastavila školovanje na Institut del Teatre u Barceloni i na PARTS akademiji u Belgiji. Surađivala, radila pod mentorstvom i bila aktivni plesač u kompanijama velikih imena kao što su: Wim Vandekeybus, Carmen Mehnert, Akram Khan, Hofesh Shechter, Marcos Morauo, Anton Lachky (jedan od osnivača kolektiva Les Slovaks) i dr.

Akira Yoshida je plesač i koreograf čija su područja djelovanja breakdance i suvremeni ples te kazališni pokret. Počevši na ulicama, nastavio je studirati ples u SEAD-u, nakon što je dobio glavnu umjetničku stipendiju vlade Navarre. Akira je plesao i surađivao s kompanijama kao što su QuieroTeatro, Roberto Oliván Performing Arts, Hungry Sharks, Physical Momentum, Lali Ayguadé Company, Peeping Tom, Ceren Oran, Allen´s Line, Yoann Bourgeois i dr.

(U uvodnom dijelu programa, učenice Škole suvremenog plesa Ane Maletić u sklopu nastavnog predmeta scenska praksa, izvesti će isječak iz predstave GORE u koreografiji Ferenca Fehera . Nastavnice i voditeljice izvedbenog procesa: Eni Vesović i Gordana Svetopetrić.

 

ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 15€ dostupne su sustavu Eventim i u City Pointu.

 

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti