HR
EN
25. srpnja / 21:30h

Šibenik Dance Festival: MATOMARI NO NAI | EXPERIMENTO 5

Šibenik Dance Festival: MATOMARI NO NAI | EXPERIMENTO 5

 

Dvanaesto izdanje Šibenik Dance Festivala na Tvrđavu Barone donosi bogat program plesnih predstava i radionica za djecu.

 

21:30 TVRĐAVA BARONE

Matomari No Nai, Catarina Casqueiro & Tiago Coelho

SINOPSIS: Dva uma kruže kroz zajednički prostor u kojem dominira jedna ideja – egzistencijalni pas de deux, apstraktan i nematerijalan. Oni su dvoje, a opet jedno, sinapsa između dva neurona, dvije polovice cjeline, početak i kraj. Matomari no Nai ima za cilj prikazati simbiozu između dva bića i dijeljenje egzistencije, prevedeno u pokrete tijela koja plešu kao da govore, fizičkim jezikom koji secira njihov odnos jedno s drugim i s životom, sve kroz anatomiju jednog zagrljaja.

O PREDSTAVI I AUTORIMA

Najnovija kreacija ovih dvoje mladih umjetnika u usponu. ‘Matomari No Nai’, premijerno je izvedena na SoloDuo Festivalu u Kölnu (Njemačka). Nakon toga, predstava je prikazana na 31. Quinzena de Dança de Almada (Portugal), Međunarodnom koreografskom natjecanju Linkage (Bugarska), gdje su osvojili 3. mjesto i Nagradu publike, te na Straybirds Dance Platform (Tajvan), osiguravši im mjesto na izdanju MasDanza Festivala 2024. godine (Španjolska). S ovom kreacijom osvojili su 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju Prospettiva Danza Teatro u Padovi (Italija), čime su dodatno učvrstili međunarodno priznanje svog rada.

EXPERIMENTO 5

Koncept, koreografija: Sofia Fitas

Glazba i glas: Sébastien Jacobs

Izvođači: Sofia Fitas & Sébastien Jacobs

Slika pozornice otkriva biće u neprirodnom položaju, osvijetljeni trup bez ekstremiteta, glave skrivene od naših pogleda. Pred nama je goloruka i nemilosrdna borba, snažna, veličanstvena koreografija u maestralnoj izvedbi Sofie Fitas u pokušaju da ponovno sastavi raskomadano tijelo. Zvuk u ovoj predstavi razvijen je iz glasa Sébastiena Jacobsa, umjetnika prisutnog na pozornici. Prisutnost glasa, artikuliranog i strukturiranog s glasom tijela, omogućuje da naslutimo postojanje različitih tijela i drugih bića. Istraživanje višestruke mogućnosti korištenja i izražavanja glasa i zvuka rađeno je paralelno sa istraživanjem pokreta i koreografskim zapisom. Oni međusobno djeluju i utječu jedni na druge

(U uvodnom dijelu programa, učenice Škole suvremenog plesa Ane Maletić u sklopu nastavnog predmeta scenska praksa, izvesti će isječak iz predstave DOPPELGÄNGERS u koreografiji Penelope Morout. Nastavnice i voditeljice izvedbenog procesa: Eni Vesović i Gordana Svetopetrić).

 

ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 15€ dostupne su sustavu Eventim i u City Pointu.

 

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti