HR
EN
09. ožujka / 11:00h

Radionica Slatki izazov

Kako matematika može biti zabavna, kako izraditi uskršnju posudu, što šećer radi našem organizmu i kako rješavati sudoku imat će priliku učiti djeca i mladi tijekom ožujka u kampusu Tvrđave sv. Ivana na radionicama koje Tvrđava kulture organizira s udrugom Edukacijski inkubator.

 

U subotu 9. ožujka u 11 sati na rasporedu je radionica Slatki izazov: Razumijevanje utjecaja šećera na naše tijelo

Slatko može biti ukusno, ali kad je riječ o štetnim utjecajima šećera na organizam, trebamo biti oprezni. Višak šećera u prehrani može imati negativne učinke na zdravlje. Šećer doprinosi prekomjernoj kalorijskoj unosu, što može dovesti do pretilosti. Pretilost je povezana s nizom zdravstvenih problema, uključujući dijabetes tipa 2, srčane bolesti i druge metaboličke poremećaje.

Učenje o štetnim utjecajima šećera važno je za održavanje zdrave prehrane. Preporučuje se umjereno konzumiranje šećera i pažljivo čitanje etiketa proizvoda koje konzumiramo kako bismo pratili unos šećera različitim prehrambenim proizvodima. Zamjena za šećer, poput voća ili drugih prirodnih zaslađivača, može biti bolja opcija za održavanje ravnoteže u prehrani.

Broj sudionika je ograničen, a prijave idu na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, kontakt broj i dob djeteta te naznačiti naziv radionice na koju se prijavljujete. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti