HR
EN
19. srpnja / 21:00h

Marius Preda Evolution Trio

Marius Preda, jedan od najvećih svjetskih cimbalista i multi-instrumentalista, član legendarnog seksteta Artura Sandovala u suradnji s nagrađivanim gitaristom i kompozitorom iza kojeg stoji velika internacionalna diskografija Ratkom Zjačom ove godine je na turneji s novim projektom u trio formaciji!

Marius Preda rođen je u Bukureštu u obitelji glazbenika. Višestruki je dobitnik Grammy nagrade, a dijelio je pozornicu s mnogim poznatim umjetnicima poput Artura Sandovala, Gheorghea Zamfira, Vladimira Cosme i Didiera Lockwooda. Smatran je jednom od najoriginalnijih i najplodnijih glazbenika u novijoj glazbenoj povijesti. Zbog svog jedinstvenog i karizmatičnog sviranja, Preda je postao prvi cimbalist u povijesti koji je nastupao u nekim od najprestižnijih koncertnih dvorana, festivala i jazz klubova u svijetu. Njegov najnoviji album nosi naziv "Mission Cimbalom", a odražava njegovu životnu ambiciju - upoznati svijet s cimbalom te učvrstiti njegovo mjesto u svijetu jazza. 

Na pozornici na Tvrđavi Barone Marius Preda će u petak 19. srpnja nastupiti s Ratkom Zjačom, gitaristom i skladateljem, jednim od najvažnijih hrvatskih predstavnika na svjetskom jazz sceni te sinom Eduardom Predom na klavijaturama!

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

 

O BARONE JAZZ FESTIVALU

Od lipnja pa sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri vrhunskog muziciranja. 

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti