HR
EN
26. lipnja / 21:30h

Joan Baez: Ja sam glasna

r. Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle, SAD, 2023., 113' (12)

 

Fragmenti iz bogate riznice dokumentacije o životu kultne folk kantautorice i aktivistkinje Joan Baez okupljeni su u ovom impresivnom, duboko intimnom filmskom portretu koji beskompromisno prati život i karijeru glazbenice, zadirući pritom i u mračne zakutke njezine biografije. Kroz nelinearnu formu, krećući se naprijed-natrag po vremenskoj lenti Baezina života, autorice filma prate Joan na njezinoj posljednjoj, oproštajnoj turneji, uranjajući pritom u golemu arhivu o njezinom životu.

Novootkrivene video i audio snimke, osobni dnevnici, crteži i umjetnička djela bacaju posve novo svjetlo na legendarnu ličnost koja je, osim po glazbi, ostala zapamćena i kao glasna prosvjednica i protivnica rata u Vijetnamu te žestoka borkinja za ravnopravnost koja je ulicama stupala rame uz rame s Martinom Lutherom Kingom i Jamesom Baldwinom, ali i kao nesretna ljubavnica tada mladog Boba Dylana. Međutim, ovaj film gledatelje upoznaje i s drugim stranama njezina karaktera, osvjetljujući životno putovanje na kojem prepreke nisu bile usamljen slučaj – od borbi s paničnim napadajima i opijatima, pa do bolnih uspomena i nerazriješenih traumatičnih iskustava u obitelji. Ova “veličanstvena studija revolucionarnog talenta” (The Washington Post) upečatljivo je osobno svjedočanstvo o ranjivosti, samoprihvaćanju i unutarnjoj potrazi za slobodom. 

 

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3,50€/ redovna cijena 4€ 

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti