HR
EN
28. svibnja / 21:00h

BADBADNOTGOOD

Deseti rođendan pozornice Tvrđave sv. Mihovila slavit će se 28. svibnja uz BADBADNOTGOOD, kanadski instrumentalni bend i produkcijski tim iz Toronta. Riječ je o bendu koji se proslavio svojim jedinstvenim spojem jazza, hip-hopa i elektroničke glazbe, a vrlo brzo nakon osnivanja stekao je zavidnu reputaciju zbog svoje inovativnosti i nevjerojatnih live nastupa.  

BBNG su 2010. godine osnovali basist Chester Hansen, klavijaturist Matthew Tavares i bubnjar Alexander Sowinski, a godine 2016. pridružio im se Leland Whitty. Godinu nakon osnivanja, objavili su prvi album 'BBNG', a od tada su izdali još pet albuma redom odlično prihvaćenih od kritičara.  

Njihov zvuk ima nostalgični, ali istovremeno i suvremeni prizvuk. BBNG surađivali su s nekim od najvećih imena hip-hop scene kao što su Wu-Tang Clan, Earl Sweatshirt, Mick Jenkins, Kendrick Lamar, Ghostface Killah i mnogi drugi.  

Nakon godina provedenih na turneji, bend je napravio pauzu prije nego je počeo raditi na zadnjem projektu, albumu Talk Memory. BBNG se na njemu vraća svojim instrumentalnim korijenima. Kako ističu članovi benda, pjesme su 'živa materija' koja se mijenja, evoluira i prilagođava različitom okruženju, čime su se vodili stvarajući Talk Memory koji je nastajao tijekom dvije godine. Umjesto improvizacije i nadopunjavanja kompozicija koje se inače događaju na koncertima, taj proces preselili su u studio. Zanimljivo je i da su Talk Memory snimili u analognom studiju ostajući autentični ne koristeći pomoć interneta.  

Osim po odličnim albumima, bend je postao nadaleko prepoznatljiv po svojim 'naelektriziranim' nastupima uživo. Njihovi koncerti dokaz su glazbene sposobnosti glazbenika, dok individualni talenti članova na pozornici uvijek dolaze do izražaja, stvarajući posebnu energiju. Posebno je impresivna njihova sposobnost privlačenja i zadržavanja pozornosti publike vještinama improvizacije i zaraznom energijom. 

 

ULAZNICE: 30/35€

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 30 €, a nakon toga cijena će iznositi 35 €. 

Ulaznice će od srijede 6. ožujka biti dostupne isključivo korisnicima Mastercard® kartica u sustavu Eventim, a svi ostali do njih mogu od četvrtka 7. ožujka u podne u sustavu Eventima i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku. 

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u Kući umjetnosti Arsen. 

AFTER PARTY
Zabava se nakon koncerta do sitnih sati nastavlja u klubu Tunel uz pomno selektiranu glazbu sa svih strana svijeta koju će od ponoći birati DJ Bakula i rezidenti Tunela.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti