HR
EN
09. srpnja / 21:00h

Ante Jeličić Quintet

Jazz pijanist iz Biograda na Moru Ante Jeličić na Barone Jazz Festival stiže 9. srpnja. Ante se glazbom se počeo baviti sa dvanaest godina, nastupajući u puhačkom orkestru, kao trubač. Susretom sa jazzom, automatski mijenja fokus, pa sa klasike prelazi na jazz. Zbog nedostatka jazz škola na području Zadra počeo je sam učiti jazz i klavir. Godine 2007. formira svoj vlastiti jazz sastav pod nazivom “Ante Jeličić Quintet ”. Surađivao je za brojnim muzičarima sa hrvatske i slovenske jazz scene.

Anti Jeličiću 2024. god HGU mu dodjeljuje nagradu Status u kategoriji jazz glazbe za klavir, a Rock & off nezavisna novinarska nagrada ga nominira za jazz izvođača godine!

U prosincu prošle godine objavio je drugi studijski album ‘’Da-Du’’ u postavi quinteta.  Za razliku od prethodnog „pitomijeg“ zvuka koji je prožimao njegov prvi album „Common Language“, “ Da-Du“ donosi odrješitiji karakter.

Uz Jeličića na klaviru, quintet čine glazbenici – Valdemar Kušan na trubi, Miro Kadoić na saksofonu, Bojan Skočilić na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima. Slušamo ih na Tvrđavi Barone u utorak 9. srpnja!

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

 

O BARONE JAZZ FESTIVALU

Od lipnja pa sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri vrhunskog muziciranja. 

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti