HR
EN
28. lipnja / 21:30h

Projekcija filma 'Zvijeri' koja se trebala održati u srijedu 28. lipnja, prebacuje se s Tvrđave Barone u Kuću umjetnosti Arsen!

Zvijeri

r. Rodrigo Sorogoyen, Španjolska, 2023., 137' (15)

 

Žanrovski se nastavljajući na redateljev hvaljeni za Oscara nominirani kratkometražni film Madre, napeti psihološki triler Zvijeri govori o paru čiji se san o mirnom životu u ruralnoj sjevernoj Španjolskoj pretvori u otvoreni rat s lokalcima.

Supružnici Antoine i Olga doselili su iz Francuske u malo selo španjolske Galicije kako bi se na ekološki način bavili poljoprivredom i obnovili napuštenu kuću koju su kupili. Međutim, njihovi odnosi sa sumještanima nisu idilični kao što su priželjkivali. Kada odbiju glasovati u korist izgradnje vjetroelektrana u selu, dodatno se zaoštravaju nesuglasice sa susjedima, posebice s agresivnom braćom Xanom i Lorenzom, što njihov suživot učini nepodnošljivim. Štete koje se počinju pojavljivati na njihovim usjevima samo su uvod u tragične događaje.

Premijerno prikazan na festivalu u Cannesu, film španjolskog redatelja Rodriga Sorogoyena inspiriran je istinitim događajima koji su kulminirali tragičnim ishodom 2010. godine u selu Santoalla do Monte. Od ukupno sedamnaest nominacija za “španjolskog Oscara”, nagradu Goya, film je osvojio devet kipića, uključujući one za najbolji film, redatelja, originalni scenarij i glavnog glumca, kao i nagradu César za najbolji strani film, a postigao je golemu gledanost u španjolskim i francuskim kinima. 

Zvijeri prikazujemo u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split, na čijem je 16. izdanju osvojio Udicu Festivala za najbolji dugometražni film iz programa ''Mediteran'', o čemu je odlučivala publika svojim glasovima ali i dva žirija!

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti