HR
EN
17. lipnja / 21:00h

ŠPD Kolo & Simfonijski puhački orkestar HV-a

Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske 17. lipnja na Tvrđavi sv. Mihovila održat će svoj tradicionalni koncert pred šibenskom publikom. Ove godine izvest će najpoznatije skladbe iz poznate Bizetove opere Carmen.

Carmen je jedna od deset najpopularnijih opera na svijetu koja prekrasnom glazbom i temperamentnim ritmom španjolskog folklora oduševljava publiku od svog prvog izvođenja do danas, a svoj odabir najdražih im dijelova iz Bizetove opere na pozornici tvrđave izvest će kolaši i Orkestar. Zbor je pripremio njihov umjetnički voditelj Ivo Lise, a koncertom će ravnati Miroslav Vukovojac – Dugan.

ŠPD „Kolo“ i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske na pozornici će ugostiti Mješoviti zbor Studija glazbe FPMOZ Sveučilišta u Mostaru (voditeljica Katja Krolo Šarac) i mlade domaće snage, zbor osnovne škole Glazbene škole Ivana Lukačića (voditeljica Lana Ćebo), dok će operne arije izvesti solisti Martina Menegoni (Carmen), Lidija Horvat Dunjko (Micaëla), Martin Sušnik (Don José) i Matija Meić (Escamillo).

Ovim koncertom „Kolo“ i Simfonijski orkestar nastavljaju dugogodišnju tradiciju zajedničkih nastupa na ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave kojoj se rado vraćaju.

ŠPD „Kolo“ djeluje od 1899. godine i čuva tradiciju zborskog pjevanja u Šibeniku. Danas se kolaši nalaze u vrhu hrvatskog zborskog pjevanja, a o uspjesima zbora svjedoče brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske je u svojih trideset godina djelovanja repertoarom obuhvatio hrvatske praizvedbe, djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.

Ulaznice po cijeni od 15€ dostupne su od danas 5. lipnja u sustavu Eventim, ekskluzivno korisnicima Mastercard® kartica prva 24 sata. Svi ostali po svoje ulaznice mogu od utorka 6. lipnja u podne, u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust pri kupnji.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti