HR
EN
12. srpnja / 21:30h

Poslije sunca

r. Charlotte Wells, UK, 2022., 101′ (15)

 

Film godine po izboru Guardiana, visoko stilizirana poetična drama Poslije sunca škotske debitantice Charlotte Wells, razvija se “polako poput polaroida” (IndieWire), a prati priču o mladom ocu i jedanaestogodišnjoj kćeri na ljetovanju krajem 1990-ih. Inspirirana vlastitim odrastanjem, redateljica je uobličila početnu narativnu premisu u film istančanog ritma u kojem se sjećanja iz djetinjstva miješaju s aktualnom nostalgijom. D

Dvadeset godina nakon idiličnog ljetovanja koje je provela s ocem u turskom odmaralištu, Sophie se prisjeća njihova posljednjeg zajedničkog putovanja. Praznine između kućnih snimaka ispunjava stvarnim i izmišljenim sjećanjima kako bi upotpunila sliku oca kojeg nikada nije u potpunosti upoznala.

Premijerno prikazan na Međunarodnom tjednu kritike u Cannesu, a potom i na festivalima u Torontu, Karlovym Varyma i drugdje, film je gotovo jednoglasno dočekan uz oduševljenje i ispraćen opisima kao što su “melankolična melodija gotovo elegične slatkoće” (Roger Ebert) ili pak “stilski odvažna, emocionalno prodorna priča o ljubavi i gubitku” (The Guardian).

Film nosi producentski potpis oskarovca Barryja Jenkinsa, a u glavnoj ulozi nastupa trenutno najpopularniji irski glumac, Paul Mescal (Mračna kći, Normalni ljudi), kojemu je ova izvedba priskrbila i prvu nominaciju za Oscara.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti