HR
EN
05. srpnja / 21:30h

PELIKAN - projekcija uz gostovanje redatelja

r. Filip Heraković, Hrvatska, 2023., 87'

 

Nakon domaće premijere na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, na veliko platno Ljetnog kina Barone stiže debitantski film Pelikan redatelja Filipa Herakovića o kojem će nakon projekcije govoriti i sam redatelj.

U središtu ove humorne drame nalazi se nogometaš Josip koji nakon ozljede koljena boravi u toplicama. Vrijeme oporavka od ozljede koja mu ozbiljno ugrožava karijeru provodi vježbajući s fizioterapeutom i primajući posjete sada već gotovo bivše djevojke i bivšeg najboljeg prijatelja. Situacija u kojoj se našao dovodi Josipa do krize identiteta i odvodi ga na put ponovnog otkrivanja vlastitog sebe. Kada slučajno zaluta na prodajnu konferenciju koja se održava u hotelu, na kojoj ga zamijene s nekim drugim, Josip prihvaća novi identitet i počinje istraživati život iz drugačije perspektive.

Prije no što je stigao pred hrvatsku publiku, Pelikan je obišao europske festivale: premijerno je prikazan na Talinn Black Nights Film Festivalu, gdje je nagrađen posebnom nagradom žirija, a na Festivalu autorskog filma u Beogradu osvojio je nagradu za najhrabriji film Balkana.

Uz Edija Ćelića u glavnoj ulozi, u filmu glume Marko Petrić, Tena Nemet Brankov, Lucija Barišić, Ivan Glowatzky, Stojan Matavulj, Tanja Smoje i drugi. 

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti